Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «κόλπο» του 6,2%

Του Ηλία Μακρή (από την «Καθημερινή»)
Του Ηλία Μακρή (από την «Καθημερινή»)
«Ανάσα» θεωρείται από την κυβέρνηση και τους... ψυχρούς παρατηρητές ο δανεισμός της χώρας με 8 δισ. ευρώ με το επαχθέστατο επιτόκιο του 6,2% που «εξασφάλισε» η χώρα από τους διεθνείς πιστωτές της.

Πρόκειται για όλα αυτά τα κοράκια που φιλοτεχνούν την εικόνα της κατάρρευσης για την Ελλάδα, τους ελεεινούς κερδοσκόπους των «οίκων» που εισήγαγαν την Ελλάδα στην «εντατική» με μοναδικό λόγο να ελέγχουν οι ίδιοι τα «σωληνάκια» της τροφοδοσίας της.

Σε αυτό το «κόλπο» αμέριστη είναι η συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης, που κραδαίνει τον κίνδυνο της «χρεοκοπίας» και εμφανίζει τον «εξευμενισμό» των αγορών σαν κατόρθωμα, που, όμως, θα έχει ως αντίτιμο οι «σωτήρες» μας να «πίνουν το αίμα» του ελληνικού λαού αφού αυτό είναι στην πραγματικότητα το ενέχυρο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ποδιά των τοκογλύφων.

Πρόκειται για τους ίδιους τοκογλύφους που έδωσαν τα ωραία τους λεφτά σε μια χώρα που μέχρι προχτές την είχαν «ξεγραμμένη», αλλά πώς είναι δυνατόν να δίνουν λεφτά σε έναν «ξεγραμμένο»; Το παιχνίδι που παίζεται είναι πρόδηλο. Μεταχειρίζονται την Ελλάδα ως υπόδειγμα για το πώς μία χώρα και ένας λαός υφίστανται την τακτική του εικονικού πνιγμού ώστε να έρθουν μετά οι βασανιστές του ποζάροντας σαν καλοκάγαθοι «ναυαγοσώστες»...

Οσο για την κυβέρνηση - που συμμετέχει στο παιχνίδι - επιλέγει το ρόλο του «συνετού νοικοκύρη». Ετσι, λοιπόν, «νοικοκυρεμένα», ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ευτυχής, παρότι για την αποπληρωμή ενός δανεισμού που συνήφθη με τους ληστρικούς όρους που καθόρισε μια μακρά περίοδος κινδυνολογίας, θα χρειαστεί να καταβάλει τόκους ύψους 500 εκατ. ευρώ!

Ποσό που για να εξοφληθούν οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι «υπάρχει» και «θα βρεθεί», αλλά που για τους Ελληνες αγρότες «ούτε υπάρχει» αλλά και «ούτε θα βρεθεί»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ