Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αυτοκάθαρση» με σκοπιμότητες εντός και εκτός κόμματος

Λάβρος σε βάρος των πρώην υπουργών Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και Παυλίδη εμφανίστηκε χτες ο Αντ. Σαμαράς

Τη σημαία της «αυτοκάθαρσης», προκειμένου να διευθετήσει «εσωκομματικούς λογαριασμούς», να εξωραΐσει την εικόνα του κόμματός του και να συνδράμει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού για τις πολιτικές αιτίες των υπαρκτών σκανδάλων, σήκωσε ο Αντ. Σαμαράς, προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε χτες στην ανακοίνωση της απομάκρυνσης πρώην υπουργών από το κόμμα, θέλοντας να στείλει μήνυμα εσωκομματικής πυγμής. Αναφέρθηκε ονομαστικά στους Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Βουλγαράκη και Α. Παυλίδη, για τους οποίους είπε στους δημοσιογράφους: «Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούρια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χτες, δε θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου. Οποιος έχει βλάψει την παράταξη, δε θα είναι μαζί μας».

Η συγκεκριμένη κίνηση, που όπως διαρρέουν από τη Ρηγίλλης είναι μόνο η αρχή, προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση των πρώην υπουργών αλλά και προβληματισμό και δυσφορία κυρίως μεταξύ των λεγόμενων «καραμανλικών» βουλευτών.

Ορισμένοι από τους τελευταίους, θεωρούσαν αντιφατική την κίνηση να θέσει εκτός ΝΔ τους τρεις υπουργούς, ενώ μέχρι προχτές η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι αποφαινόταν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, ενώ πολιτικές ευθύνες είχαν όσοι υπέγραψαν αποφάσεις.

Αμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Θ. Ρουσόπουλου, που κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι «δε σέβεται τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του». Ο ίδιος εκφράζει την προσδοκία ότι θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη «και όχι από τους κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητές τους», εμφανιζόμενος βέβαιος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί πλήρως. Αφήνοντας αιχμές για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, καταλήγει με τη φράση «δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε».

Απαξιωτικές αναφορές για το πρόσωπο του Αντ. Σαμαρά, αλλά και το νέο κόμμα που κτίζει, περιλάμβανε η δήλωση του Α. Παυλίδη που καταλήγει με τη διαπίστωση ότι προχωρεί με ρυθμό ταχύ στην «κατεδάφιση» της ΝΔ.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ αναμένεται να αποτυπωθεί στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων. Ηδη, πάντως, δεκάδες στελέχη σε όλη τη χώρα, που πρόσκεινται στη Ντ. Μπακογιάννη, έχουν αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη Ρηγίλλης ότι θέλει να ελέγξει πλήρως τον κομματικό μηχανισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκαθάρισμα και αποπροσανατολισμός με όχημα τα σκάνδαλα(2010-06-02 00:00:00.0)
«Κινούμενη άμμος» το εσωκομματικό τοπίο(2010-05-20 00:00:00.0)
Αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο(2010-01-27 00:00:00.0)
Υποδύεται το ρόλο της(2001-12-19 00:00:00.0)
«Θολώνει» η εικόνα ενότητας(2000-10-18 00:00:00.0)
Σενάρια επιστροφής Σαμαρά(1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ