Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ξαφνικά ο Δήμος Μπαρτζώκας

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του, στις 11 π.μ., στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Ο Δ. Μπαρτζώκας
Ο Δ. Μπαρτζώκας
Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Πέμπτη ο κομμουνιστής πανεπιστημιακός δάσκαλος, καθηγητής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Δήμος Μπαρτζώκας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο Δήμος Μπαρτζώκας είχε γεννηθεί το 1952 στην Τασκένδη από γονείς πρόσφυγες, μαχητές του ΔΣΕ. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1975 και με μάστερ στη Μηχανική την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα. Από τότε ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός στο Πολυτεχνείο, κάνοντας παράλληλα το διδακτορικό του στον τομέα Μηχανικής. Στη συνέχεια έγινε μέλος ΔΕΠ, καθηγητής πρώτης βαθμίδας και διευθυντής του τομέα Μηχανικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ. Διατέλεσε μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ, υποψήφιος πρύτανης και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ - ΤΕΙ «εκφράζει τη θλίψη της για την απροσδόκητη και πρόωρη απώλεια του συντρόφου Δημοσθένη (Δήμου) Μπαρτζώκα, καθηγητή στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ».

Οπως σημειώνει η ΔΗΠΑΚ, «ο σ. Δήμος είχε τάξει τον εαυτό του στον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός κόσμου δίκαιου, με κοινωνική ευημερία, όπου δε θα έχει θέση η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για χρόνια πάλευε από τις γραμμές της ΔΗΠΑΚ για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου, για το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση, για πανεπιστημιακή έρευνα προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΠΑΚ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Δήμου».

Η διοίκηση της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, λόγω της ξαφνικής απώλειας του Δ. Μπαρτζώκα, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν χτες μαθήματα.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, που χάσαμε πρόωρα, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσφέρουμε στο Κόμμα μας 800 ευρώ, μέσω της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου, συναδέλφου και φίλου ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ οι Κώστας Αλυσσανδράκης και Γεωργία Λαδογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ