Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ: «Να έρθουν όλα στο φως, προπαντός όλα όσα έχουν σχέση με τη διακίνηση πολιτικού χρήματος από κόμματα και πρόσωπα. Διαφάνεια είναι το ζητούμενο, για να γνωρίσει η κοινή γνώμη ποιοι ζημίωσαν τον τόπο, ποιοι πλούτισαν με μίζες σε βάρος του ελληνικού λαού, ποιοι διέσυραν αξιώματα και εξευτέλισαν θεσμούς και αξίες. Δεν πάει άλλο. Εδώ και τώρα να σταματήσουν το παιχνίδι της συσκότισης και οι αντιπαραθέσεις εντυπώσεων. Να συνεχίσουν υπεύθυνα τις εργασίες τους οι εξεταστικές επιτροπές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ: «Η σημερινή "κρίση" δεν είναι "προϊόν" μόνο, αποκλειστικά ή κύρια, της "διαφθοράς". Εχει και ευρύτερες δομικές αδυναμίες. Παρ' όλα αυτά η διαφθορά του πολιτικού συστήματος λειτούργησε ως "καταλύτης". Η "αναστήλωσή" του δεν είναι εύκολη υπόθεση, για πολλούς λόγους (...) γενικά, όμως, η σωστή αντιμετώπιση της "κρίσης" είναι η μόνη "κολυμβήθρα" για το σύστημα» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «Από τον φαύλο κύκλο η χώρα μπορεί να βγει μόνο με την ενεργοποίηση δυνάμεων ευρέος πολιτικού και κοινωνικού φάσματος που θα επιδιώξουν την επαναθεμελίωση του πολιτικού συστήματος πάνω σε νέους προοδευτικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Και πάντοτε σε συνάρτηση με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (...) Χρειάζεται ένας πολιτικός - κοινωνικός συνασπισμός για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας γιατί διαφορετικά η πολιτική κρίση θα αυτοτροφοδοτείται, η πολιτική θα βουλιάζει στην κοινωνική κρίση και η οργή των πολιτών θα κατευθύνεται σε αδιέξοδες καταστάσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: «Να πληρώσουν οι "ένοχοι", αλλά να είναι καθαρό πως ο βούρκος του συστήματος της αγοράς δεν ξεπλένεται με εξεταστικές επιτροπές για "ενόχους" δημιουργήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που κλέβει νόμιμα το μόχθο του λαού, ακόμη και με τους πιο τίμιους αστούς πολιτικούς. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις, κάνοντας πυρήνα της πολιτικής ζωής τα σκάνδαλα, προκειμένου να μη συνειδητοποιούν πως η αιτία των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, όπως μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ανεργία, Υγεία, που της κάνουν το βίο αβίωτο εσαεί, οφείλονται στον ίδιο τον καπιταλισμό που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ» (το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ