Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για τα οργανωτικά

Ολοκληρώθηκε χτες βράδυ η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η συζήτηση επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για την οργανωτική ανασυγκρότησή του, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη. Η Γραμματεία κατέληξε να περιμένει τις τελικές αποφάσεις του ΣΥΝ που θα παρθούν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ το Σαββατοκύριακο και θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα, έχοντας ωστόσο δεδομένο ότι όλες οι άλλες συνιστώσες συμφωνούν με την πρόταση που έχουν επεξεργαστεί οι Γ. Μπανιάς και Γ. Σαπουνάς.

Νωρίτερα χτες είχε συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου φάνηκε απ' τις τοποθετήσεις να πλειοψηφούν εκείνοι που απορρίπτουν κάθε σκέψη μετεξέλιξης του σχήματος σε ενιαίο κόμμα. Η πρόταση που διλημματικά θέτει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, ενιαίο κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμμετοχή στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς» και στόχο το «δημοκρατικό σοσιαλισμό» ή συμμαχία με ορισμένες οργανωτικές βελτιώσεις, διχάζει και τον ΣΥΝ. Παρόλα αυτά και τα στελέχη του που την απορρίπτουν κρατούν χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή απ' τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγνωστο παραμένει αν ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα θέσει την πρότασή του αυτή, παρότι απορρίπτεται απ' την (διατασική) πλειοψηφία της ΠΓ, στην κρίση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συγκαλείται για να εγκρίνει κάποια απ' τις 4 προτάσεις που έχουν κατατεθεί και αφορούν στα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Επικρατέστερη παραμένει αυτή που έχει επεξεργαστεί ο Αλ. Φλαμπουράρης και προβλέπει ότι τα μέλη των συνιστωσών θα είναι συγχρόνως και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εγγραφή σε ειδικό μητρώο των ανένταχτων. Πρόταση για την οποία έχουν ήδη εκφραστεί αρνητικά οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ