Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
... έγιναν εγγυητές!

«... δεν μπορεί μια κυβέρνηση να απαλλάσσεται από υποχρεώσεις που έχουν συναφθεί νομίμως από την προηγούμενη».

*

«Σημειωτέον δε ότι πρόκειται για μια διεθνή σύμβαση με έναν κινεζικό κολοσσό, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει τον Πειραιά σε κεντρικό λιμάνι της Μεσογείου».

*

«... η συμφωνία με την Cosco είναι θέμα γεωπολιτικής στρατηγικής επιλογής».

*

Πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν μόλις την περασμένη Κυριακή, στην εφημερίδα «Καθημερινή» (8/11/2009).

Ανήκουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

***

Φυσικά, όσοι δεν είχαν αυταπάτες επισήμαιναν εξ αρχής (από τότε δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ «καταψήφιζε» υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του) ότι το ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι όταν ψέλλιζε τα περί «αναδιαπραγμάτευσης», πουθενά δεν δεσμευόταν - έστω και υποκριτικά και με όση «αξία» μπορεί να έχουν οι «δεσμεύσεις» του συγκεκριμένου κόμματος - ότι θα ακύρωνε την «αποικιοκρατική» σύμβαση.

Από την πρώτη στιγμή, τόνιζαν πως το ΠΑΣΟΚ όσα έλεγε και έκανε προεκλογικά για την υπόθεση του λιμανιού (όπως του ΟΤΕ και της «Ολυμπιακής») κινούντο στην πεπατημένη της ίδιας γνωστής τακτικής που είχε ακολουθήσει παλιότερα, πάλι με τον ΟΤΕ ή με την ΑΓΕΤ. Οπως και τότε, «κατηγορούσε» τη ΝΔ για την πολιτική της, μέχρι να έρθει εκείνο στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει και να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Εντούτοις, αν συγκριθεί η προ των εκλογών με την μετά των εκλογών φρασεολογία του ΠΑΣΟΚ για το λιμάνι, και αν από τη σύγκριση αυτή προκύψουν απορίες που έχουν να κάνουν με έννοιες όπως «συνέπεια», «αξιοπιστία», «φερεγγυότητα», «αλήθεια», «ψέμα», «δημαγωγία», «υποκρισία», «εξαπάτηση» κ.λπ., οι ενδιαφερόμενοι να τις λύσουν ας απευθυνθούν στην Ιπποκράτους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ