Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στήνει ξανά λαιμητόμο για Εργασιακά - Ασφαλιστικό

Αυστηρή προσήλωση στην εφαρμογή του κυβερνητικού αντιλαϊκού προγράμματος και στην προώθηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών αναδιαρθρώσεων, με γνώμονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, απαίτησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Η αντιλαϊκή επίθεση εξελίσσεται βήμα βήμα, έχοντας σταθερά στο στόχαστρο τις εργασιακές σχέσεις και τα λαϊκά δικαιώματα.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Βασικό μέλημα της κυβέρνησης, πίσω από τις κορόνες της «διαφάνειας» και της «αξιοκρατίας» είναι η καθιέρωση ελαστικών σχέσεων απασχόλησης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η σταδιακή μείωση του αριθμού των μόνιμων υπαλλήλων. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση έγινε ένα μόλις 24ωρο μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ για την προώθηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Οσο και αν επιχειρήθηκε χτες, τόσο κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, όσο και με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων να μη δημοσιοποιηθούν συγκεκριμένες θέσεις για το ασφαλιστικό, με στόχο να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, η στάση της κυβέρνηση στις Βρυξέλλες φανερώνει ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ευρωενωσιακές επιταγές.

Η καθημερινή αποκάλυψη πλέον των αντιδραστικών σχεδιασμών της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι που οδήγησε τον πρωθυπουργό να συστήσει στους υπουργούς του να «πείθουν τους πολίτες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με κοινωνική συναίνεση, με «δυναμική συμμετοχή των πολιτών», όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, επιδιώκοντας την υποταγή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ