Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Καθημερινές εξορμήσεις για τη συνέλευση

Με εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της γενικής συνέλευσης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», την Κυριακή 15 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του σωματείου (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 2ος όροφος).

Τα στελέχη του συνδικάτου έχουν ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από εξορμήσεις ενημέρωσης σε μεγάλα εργοστάσια του κλάδου, όπως στη «BIC», καλώντας τους εργαζόμενους να ενταχθούν ολόπλευρα και σταθερά στη δράση του σωματείου. Οι εργάτες δείχνουν ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και την ανεργία στον κλάδο. Ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης, μαζί ασφαλώς με την οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή εργασία, ουσιαστική στήριξη των ανέργων, τη ΣΣΕ το 2010, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ, την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης κλπ. Το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς αναδεικνύει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Οπως στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ) όπου υπάρχουν 200 συμβασιούχοι. Το συνδικάτο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να δυναμώσει η πάλη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Εξορμήσεις έγιναν μεταξύ άλλων σε ΖΟΓΟΜΕΤΑΛ, ΣΒΑΜΠΕ. Στη ΖΟΓΟΜΕΤΑΛ, είχε εφαρμοστεί παλιότερα η εκ περιτροπής εργασίας, ενώ στη ΣΒΑΜΠΕ, μόνο το τελευταίο 8μηνο, σύμφωνα το συνδικάτο, έγιναν 60 απολύσεις. Οπως σημείωσε στο «Ρ», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κώστας Μυτιληνιού, «καλούμε τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη συνέλευση, να απαντήσουμε αγωνιστικά στην επίθεση της εργοδοσίας, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα δράσης από Συνδικάτα στο Μέταλλο(2020-06-19 00:00:00.0)
Κανένας συμβασιούχος απλήρωτος, μόνιμη δουλειά για όλους(2017-01-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με 48ωρη απεργία(2017-01-05 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την αυριανή κινητοποίηση(2011-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ