Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΜΕΪΝΤΑΝΙ ΑΠΑΝΤΕΣ

ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ: «Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος καλείται να βγάλει τον δράκο από την τρύπα (...) Η κυβέρνηση πρέπει να σβήσει από τη μνήμη των πολιτών όσα υποστήριζε ως αντιπολίτευση, για τους κινδύνους που ενέχει το ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων και τηλεπικοινωνιών (...) Δει δη Παγκάλου και άνευ τούτου ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων (...) Ο αντικυβερνήτης μέσα στην έξαψη και στην υπερβολή του έχει την τέλεια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον καθιστούν αταξινόμητο είδος στην πολιτική ζωή. Είπε ότι το λιμάνι πρέπει να μείνει ανοιχτό και το πιο πιθανό είναι να το πετύχει. Είναι καλός διαπραγματευτής. Στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, κυρίως ο Πρωθυπουργός που θα βγει από την τρικυμία. Δηλαδή, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η επιτυχία της κυβέρνησης κρίνεται από την υλοποίηση ιδεών και αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας!» (το άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: «Στις προβλήτες του Πειραιά και του Σκαραμαγκά θα δοκιμαστεί αυτές τις μέρες η αξιοπιστία και η ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις (...) Ειλικρινά ευχόμαστε η κυβέρνηση Παπανδρέου να διαχειριστεί και τις δύο αυτές κρίσεις κατά τρόπο που να ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Κι αν αυτό είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να διαχειριστεί τις κρίσεις κατά τρόπο που να προστατεύει τα ελληνικά συμφέροντα, την αξιοπιστία της χώρας και τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου (...) αν η διαχείριση των κρίσεων αυτών έχει αυτές τις κατευθύνσεις η κυβέρνηση μπορεί να είναι βέβαιη ότι έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» (ο Χ. Θεοχαράτος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; «Με τη φτώχεια και τις "ευπαθείς ομάδες" επιστρέφει ο τόπος στην εποχή της ανέχειας, των πιστοποιητικών απορίας και των βιβλιαρίων προικοδότησης των απόρων κορασίδων, που μοίραζε η αλήστου μνήμης βασίλισσα Φρειδερίκη. Υποσχέθηκε η κυβέρνηση, με τις προεκλογικές της διακηρύξεις, φορολογική δικαιοσύνη και ουσιαστική αναδιανομή του εισοδήματος, δηλαδή του παραγόμενου πλούτου, από τον οποίο αυτοί που τον παράγουν παίρνουν τα ψίχουλα. Οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πράξη, με τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Και με συνέπεια...» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ