Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διπλή κοροϊδία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ πρέπει αυτό να το πιστέψουμε; Για τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο Οικονομίας να είναι σε «σύγκρουση» με τους τραπεζίτες για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες μιλάμε...

Υποτίθεται πως το υπουργείο κάνει ό,τι μπορεί για να σβήσει τα χρέη, και οι τράπεζες αντιδρούν γιατί έτσι λέει μπορεί να «καλομάθουν» οι δανειολήπτες και να γίνουν κακοπληρωτές!

Αντε να βρεις ποιος σε κοροϊδεύει περισσότερο μέσα σε αυτή τη φαρσοκωμωδία (αν και το σίγουρο είναι πως κοροϊδεύουν και οι δύο μαζί, με τη συνδρομή των Μέσων Ενημέρωσης).

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζιτών από καταστάσεις στις οποίες ούτως ή άλλως δε θα «έπαιρναν μία» πουλώντας και ολίγη «κοινωνική ευαισθησία».

Οι τραπεζίτες πάλι, σκεπτόμενοι μακροπρόθεσμα, ψάχνουν, πριν απ' όλα, το πώς θα διατηρήσουν τα κέρδη τους στα ίδια, υπέρογκα επίπεδα. Και μας κατηγορούν μάλιστα κι από πάνω.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να «ψήσουν» τον κόσμο να πάρει δάνεια, «τσεπώνουν» από την οικονομική πολιτική που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και μετά λένε ότι ... είμαστε λαός που δεν πληρώνει τα χρέη του.

Μόνο που τους έχουμε πληρώσει ήδη πάρα πολλά από χίλιους - δύο διαφορετικούς δρόμους. Και με τα «κοινωνικά» μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα τους πληρώσουμε ακόμη περισσότερα.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ πάλι τον πλανήτη ο πρωθυπουργός με τις διακηρύξεις του για «κοινωνική συμμετοχή» των μεταναστών, στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση...

Πολιτικό άσυλο υποσχέθηκε, ιθαγένεια, ψήφο στους μετανάστες... Ο,τι βάζει ο νους σας. Χειροκροτήθηκε δεόντως και έφυγε χαμογελαστός!

Βέβαια, εκεί που μίλησε δεν ήταν κανένας μετανάστης που δουλεύει ανασφάλιστος για ψίχουλα, κανένας από αυτούς που απελαύνονται με την ...υποψία αδικήματος, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, και κανείς από αυτούς που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί στο Μέγαρο άλλωστε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ