Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική

Περιοδεία σε σχολικό συγκρότημα του Πειραιά έκανε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Για το συμφέρον των εργαζομένων ένας δρόμος υπάρχει: Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική. Και εγγύηση γι' αυτή τη ρήξη είναι το ΚΚΕ». Με αυτά τα λόγια η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλα στον Πειραιά, με την ψήφο τους στο ΚΚΕ «να συμβάλλουν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων».

Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων, για τομείς όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό, τόνισε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαφορά στη στρατηγική τους, αλλά στη διαχείριση και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, δε δεσμεύεται πως θα πάρει πίσω την πενταετία για τις γυναίκες στο Ασφαλιστικό, ότι θα καταργήσει τους αναπληρωτές καθηγητές, τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. «Ερχεται - υπογράμμισε - λαίλαπα και στα υπόλοιπα εργασιακά δικαιώματα. Θα συμβάλουμε στη θηλιά των δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει; Θα συμβάλουμε στη θηλιά της μείωσης του εισοδήματός μας»;

«Σήμερα - πρόσθεσε - υπάρχουν δύο πολιτικές. Η μία είναι η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η άλλη του ΚΚΕ, που μάχεται, διεκδικεί, αντιτάσσεται. Γι' αυτό σας καλούμε να στηρίξετε το ΚΚΕ. Το ποσοστό του θα αξιοποιηθεί για την παραπέρα ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό λέμε - πρόσθεσε - υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Αν τους ενισχύσουμε, θα ξεκινήσουν γρηγορότερα να χτυπάνε το μαστίγιο στις πλάτες των εργαζομένων». Η αποχή - έθεσε το ερώτημα - είναι λύση; Εμπόδισε στις προηγούμενες ευρωεκλογές τη ΝΔ να πάρει χειρότερα μέτρα, όπως αυτά που πέρασε στο θερινό τμήμα της Βουλής; Δεν είναι, επισήμανε. Αντίθετα, θα τρίβει τα χέρια της η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ