Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταστροφική πολιτική

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προχτές συμπληρώθηκαν 10 χρόνια ακριβώς από τον τραγικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, που χτύπησε την Αθήνα και άφησε πίσω του 143 νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια. Ποιος είναι άραγε ο απολογισμός από τότε μέχρι σήμερα;

  • Δέκα χρόνια μετά και πολλοί από τους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων παραμένουν στη θέση τους!
  • Οι συγγενείς των νεκρών περιμένουν μάταια τη δικαίωσή τους, αφού τα όποια αδικήματα είτε παραγράφηκαν, είτε η αστική δικαιοσύνη δικαίωσε τους κατηγορούμενους!
  • 1 στους 3 ιδιοκτήτες κτιρίων που έπαθαν ζημιές κατά το σεισμό και χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», ούτε καν ξεκίνησε τη διαδικασία για την επισκευή με τα ανεπαρκή μέτρα που εξήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η σημερινή της ΝΔ και που οδηγούσαν όχι στην ενίσχυσή τους, αλλά στην κατάσταση που ήταν όταν έπαθαν τις ζημιές κατά το σεισμό!
  • Πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι έγιναν μόνο στο 6% των 85.000 δημόσιων κτιρίων, ενώ έργα ενίσχυσης έγιναν μόλις σε μερικά σχολεία!
  • Η εμπορευματοποίηση της γης συνεχίζεται και οι πόλεις εξακολουθούν να αναπτύσσονται χωρίς ελεύθερους χώρους που θα μπορούσαν, εκτός των άλλων, να χρησιμεύσουν για τη διαφυγή του πληθυσμού σε περιπτώσεις νέων καταστροφικών σεισμών...

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα 10 χρόνια μετά το σεισμό, τη διακυβέρνηση των οποίων μοιράστηκαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο λαός μάταια περιμένει από τα κόμματα αυτά οποιαδήποτε ουσιαστικά μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση, γιατί η πολιτική που εφαρμόζουν βρίσκεται στον αντίποδα από αυτό που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ