Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Κριτήριο ψήφου η πείρα των λαϊκών στρωμάτων

Σε εργαζόμενους και φοιτητές στο Πολυτεχνείο μίλησε χτες ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Σήμερα δε μπορεί να κρίνει κανένας από το τι θα μας πει προεκλογικά ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής. Θα είναι και επιπολαιότητα εάν κάποιος κρίνει προεκλογικά. Να κρίνει με βάση την πείρα του, με βάση τη ζωή του, τα συμπεράσματα που έχει βγάλει»...

Με βάση αυτά τα κριτήρια ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Πολυτεχνείου να ψηφίσουν στις εκλογές το ΚΚΕ. Πρώτα μίλησε σε συγκέντρωση στο κτίριο της διοίκησης του Πολυτεχνείου, ενώ αργότερα κουβέντιασε και με τους εργαζόμενους στη νέα φοιτητική εστία του ιδρύματος. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας, για εργασιακά ζητήματα, για θέματα Παιδείας, για τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για τις εξαγγελίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα των μεταναστών κ.α.

Ο Γ. Μαυρίκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αυτό που ονομάζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «εθνικό συμφέρον» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τι είναι εθνικό συμφέρον για αυτούς; Είναι να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, επειδή έτσι τα θέλουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Είναι να αφήνουν το ΝΑΤΟ να αλωνίζει και κάνει ξέφραγο αμπέλι τη χώρα, επειδή έτσι απαιτούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Τι είναι εθνικό συμφέρον γι' αυτούς; Είναι να έχουν στρατό στη Βοσνία, στρατό στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Εθνικό συμφέρον γι' αυτούς είναι να παγώνει ο μισθός και η σύνταξη του εργάτη, του αγρότη, του δημόσιου υπάλληλου, που τον εμφανίζουν σαν το δημόσιο εχθρό για την οικονομία. Αυτά έχουν κάνει και οι δύο χρόνια τώρα».

Τόνισε ότι «μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ θεωρεί ότι το δρομολόγιο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδο, είναι λαβύρινθος που οδηγεί πάντοτε σε προβλήματα για τα λαϊκά στρώματα και σε κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί δεν αλλάζουν, και επειδή πιστεύουμε ότι δεν αλλάζουνε η λύση είναι να αλλάξουμε εμείς. Και να αλλάξουμε στηρίζοντας το ΚΚΕ».


Από τη χτεσινή συζήτηση στο Πολυτεχνείο
Από τη χτεσινή συζήτηση στο Πολυτεχνείο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ