Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προτεραιότητες του μάνατζερ

Τις «τρεις προτεραιότητες για τη χώρα» καταγράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ποιες είναι αυτές; Η αναμόρφωση -λέει- της εργατικής νομοθεσίας γιατί οι συνεχείς απεργίες και οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τη χαμηλή παραγωγικότητα και το χάσιμο των αγορών... Ως εκ τούτου ζητά οι απεργίες να μην αποφασίζονται από τις διοικήσεις των συνδικάτων αλλά από την πλειοψηφία των εργαζομένων, κάτι βέβαια που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία κήρυξης απεργίας σε ολόκληρους κλάδους και επιχειρήσεις, των οποίων μπορεί η δραστηριότητα να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Καλά που ο κ. Βουρλούμης δεν πρότεινε και πανελλαδικό δημοψήφισμα για να αποφασιστεί μια απεργία...

Επιπλέον ο επικεφαλής σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις της χώρας, ζητά την κατάργηση της «μονιμότητας» στους παλιούς εργαζόμενους, το πετσόκομμα των συντάξεων, την αφαίρεση δικαιωμάτων γιατί αυτά είναι ομαδικά ρουσφέτια και κοστίζουν πανάκριβα. Τέλος, ζητά την κατάργηση του ασύλου το οποίο «καταστρέφει την οικονομία μας» και «διώχνει τους ξένους επενδυτές» αλλά και τους εγχώριους.

Η εμβριθής οικονομική ανάλυση του στελέχους του ΟΤΕ σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Επιβεβαιώνει όμως περίτρανα τα σχέδια της πλουτοκρατίας για την επαύριο των εκλογών. Σε αυτό επάνω πρέπει να σκεφτούν οι εργαζόμενοι και να αναζητήσουν την πραγματική εργατική απάντηση σε αυτά τα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ