Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ;

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ: «Απέναντι στη λογική ότι εξυγίανση του δημόσιου τομέα θα γίνει σε βάρος των εργαζομένων και ότι η φοροδιαφυγή θα παταχθεί με ξόρκια και μεγαλοστομίες, η κοινή γνώμη περιμένει ν' ακούσει από τον Γ. Παπανδρέου μια συνολική πρόταση εξόδου της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα της ύφεσης και θα της δώσει τη δυνατότητα να μπει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης. Και φυσικά αυτή την πρόταση τη θέλει όσο το δυνατό περισσότερο εξειδικευμένη και συγκεκριμένη, ώστε να πληροφορηθεί ποιος και με ποιο τρόπο θα καταβάλει το κόστος για να φτάσει σε αίσιο τέρμα η προσπάθεια αυτή» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Θέλοντας να δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει, για τη διαφάνεια και το νοικοκύρεμα των οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες πως στην προεκλογική εκστρατεία θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των μελών του (...) Στο πλαίσιο της "πράσινης" προσέγγισης, το ΠΑΣΟΚ αποκηρύττει την αφισοκόλληση και αναλαμβάνει τα έξοδα καθαρισμού των χώρων που θα χρησιμοποιήσει για τις συγκεντρώσεις του» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Καλείται το εκλογικό σώμα στις 4 Οκτωβρίου να επιλέξει πρόγραμμα και να εκλέξει τους βουλευτές που θα το εφαρμόσουν, σχηματίζοντας κυβέρνηση. Θα εκλέξει επίσης και την αντιπολίτευση, που θα ελέγχει, η οποία δεν θα εκπροσωπείται από ένα μόνο κόμμα. Φυσικά, υπό την αίρεση της αυτοδυναμίας, θα εκλέξει και πρωθυπουργό. Προέχει, όμως, το κόμμα και το πρόγραμμα. Ας αναμετρηθούν τουλάχιστον οι δύο υποψήφιοι "κυβερνήτες", με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, τις θέσεις και τα προγράμματά τους. Σωστά, λοιπόν, αντέδρασε η κ. Αλέκα Παπαρήγα στη μονομαχία Καραμανλή - Παπανδρέου» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: «Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης επενδύουν πολλά στην τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ενώ είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει η προεκλογική αντιπαράθεση να επικεντρωθεί στο πεδίο της οικονομίας, προσδοκώντας ότι θα εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ και πως στο τέλος θα αποδειχθεί ότι τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα για την έξοδο από την οικονομική κρίση αποτελούν μονόδρομο» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «διακύβευμα» των εκλογών(2009-09-08 00:00:00.0)
Την Τρίτη οι αποφάσεις για το «ντιμπέιτ»(2004-05-29 00:00:00.0)
«Εντυπωσιάστηκαν»...(2004-05-15 00:00:00.0)
Μεταλλαγμένη «ανανέωση»(2004-03-10 00:00:00.0)
Υπό του μηδενός...(2004-02-17 00:00:00.0)
"Μνηστήρες" - κληρονόμοι της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής(1996-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ