Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ: «Οσο περνά ο καιρός συνειδητοποιείται από τους περισσότερους η ένταση και το βάθος της οικονομικής κρίσης. Οι εκδηλώσεις της πολλαπλασιάζονται και οι συνέπειές της γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς (...) Το εφαρμοζόμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής είναι ατελές (...) Οι παρούσες συνθήκες (...) επιβάλλουν (...) πολιτικές (...) προϊόν μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας που θα επιτρέψει και την απαιτούμενη συστράτευση των πολλών κοινωνικών δυνάμεων της χώρας» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ: «Προ των πυλών της μετατροπής από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό βρίσκεται το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα (...) Οι εισηγήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι αιτιάσεις της Κομισιόν, αλλά και οι προτάσεις που διατύπωσε στην ετήσια έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται να επισπεύδουν τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης (...) Η λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων (...) προβλέπεται από το Ν. 3029/02 (...) Θα σημάνει δυναμικότερη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει ως πεδίο αντιπαράθεσης τα θέματα της οικονομίας, της ανεργίας και της γρίπης (...) Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κακή κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό, την οικοδομή, τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα "με αποσπασματικά μέτρα, που δίνει η κυβέρνηση σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, τα οποία δεν έχουν ειρμό, ούτε αναπτυξιακό αποτέλεσμα, αλλά διέπονται από πελατειακή λογική"» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥΣ: «Πολιτικό σχεδιασμό, ο οποίος διευκολύνει τη δημιουργία συνθηκών για εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο, φέρεται να έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Η εκτίμηση ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει επανακάμψει δριμύτερο ενισχύεται από (...) την ασυνήθιστη για την εποχή πύκνωση της κυβερνητικής δραστηριότητας αλλά και των συνεχών παρεμβάσεων του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (...) την προώθηση κοινωνικών μέτρων, όπως η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, η επιδότηση για την επισκευή παλαιών κτιρίων με στόχο τη μετατροπή τους σε πράσινα σπίτια, η επιδότηση ελευθέρων επαγγελματιών με 250 εκατ. ευρώ για σύγχρονο εξοπλισμό κ.ά. (...) Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στο γραφείο του το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου - γεγονός που επίσης συνηγορεί στο σενάριο των πρόωρων εκλογών» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα σφαγή στις συντάξεις του ΤΕΑΥΦΕ προβλέπει η νέα αναλογιστική μελέτη(2017-10-11 00:00:00.0)
Σκόπιμη «υποβάθμιση» της εκλογολογίας(2009-01-27 00:00:00.0)
Συνεχής υποδαύλιση της εκλογολογίας(2006-12-29 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικό εκλογικό παιχνίδι(2003-04-15 00:00:00.0)
Στον αστερισμό των εκλογικών σεναρίων(1999-12-23 00:00:00.0)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών(1996-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ