Τετάρτη 7 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
  • Να μαζέψει το κλίμα εκλογολογίας επιχειρεί η κυβέρνηση, χωρίς όμως κάποια διάψευση για τις πρόωρες εκλογές
  • Βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός το σκέφτεται πολύ σοβαρά

Προσπάθειες να "μαζέψει" το κλίμα εκλογολογίας, το οποίο η ίδια καλλιέργησε, καταβάλλει η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια κατηγορηματική διάψευση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αν και εμφανίζεται, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ενοχλημένος από την εκλογολογία, ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένος να "κλείσει" το θέμα, διατηρώντας για τον εαυτό του το "δικαίωμα" του εκλογικού αιφνιδιασμού.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός συζητά για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με τους υπουργούς και τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και σταθμίζει όλους τους παράγοντες, προκειμένου εντός του μήνα να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης συζητά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών επιβεβαίωσε χτες ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης,ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχεμε τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι είπε τις απόψεις του στον Κ. Σημίτη για όλα και βέβαια για τις πρόωρες εκλογές. Απαντώντας εξάλλου στην ερώτηση πώς σχολιάζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, είπε ότι "αυτό μόνο με τον πρωθυπουργό μπορείτε να το συζητήσετε", αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο Κ. Σημίτης σκέφτεται πολύ σοβαρά τις πρόωρες εκλογές. Ταυτόχρονα ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να εξαντλήσει την τετραετία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι δε συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα των εκλογών και επανέλαβε την άποψή του υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Οκτώβρη του 1997, όπως αποφάσισε το συνέδριο. "Οσοι εισηγούνται αλλαγές στην απόφαση του συνεδρίου, τότε να πάνε να ρωτήσουν το συνέδριο", είπε.

Κατά των πρόωρων εκλογών φέρεται να είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος,ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι που να δικαιολογούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές με βάση την οικονομία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης,μιλώντας στον "Φλας", δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του οικονομικού επιτελείου που να πιέζει για εκλογές αλλά πρόσθεσε πως "είτε τώρα είτε του χρόνου, το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές".

Η βουλευτής και μέλος του προεδρείου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μ. Θωμά που συμμετείχε στην προχτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι "δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τον Κ. Σημίτη, η οποία θα άφηνε ενδεχομένως ανοιχτό ή θα έκλεινε το θέμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ