Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρά κρούσματα με τη σφραγίδα των ανεπαρκειών

Οι καθυστερήσεις - που αποτυπώνουν τις σοβαρές ελλείψεις στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας - είναι ο κοινός παρανομαστής των δύο σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης, που ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Υγείας.

Το δεύτερο κρούσμα εμφανίστηκε και αυτό - μετά τον 33χρονο - στην Κρήτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 42 ετών, που προσήλθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) με αναπνευστική δυσχέρεια. Η κλινική εικόνα του επιδεινώθηκε ραγδαία και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος ασθενής είχε προσέλθει στις 24/7/2009 με συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου εξετάσθηκε και έγινε η δειγματοληψία για το νέο ιό.

Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι και μια 16χρονη Βρετανίδα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά νοσηλεύεται από προχτές στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με βαριά αναπνευστική δυσχέρεια. Η 16χρονη είχε εμφανίσει, όπως έγινε γνωστό μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και όχι από την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα πρώτα σοβαρά συμπτώματα πριν από περίπου μια βδομάδα.

Εξάλλου σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο 33χρονος στη ΜΕΘ του ΠΕΠΑΓΝΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ