Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μνηστήρες, το νερό και το ... «χρυσάφι»

Γρηγοριάδης Κώστας

Περίπου σαν ...θρίαμβο της κυβέρνησης παρουσίαζε χτες μεγάλη μερίδα του αστικού Τύπου την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρεις μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)!

Υπενθυμίζουμε ότι στο ξεπούλημα του 23% της ΕΥΑΘ υποψηφιότητα δήλωσαν ο γαλλικός όμιλος «Suez» σε συνεργασία με την «Ελλάκτωρ», ο ισπανικός όμιλος «Aqualia» σε συνεργασία με την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η επίσης γαλλική «Veolia Eau», η MIG και η κατασκευαστική «Ιόνιος».

Η «Αυριανή» μάλιστα, περιχαρής, δεν παραλείπει να χαιρετίσει τη συμμετοχή της MIG στο διαγωνισμό και να τη χαρακτηρίσει ως «εισβολή της στα Δημόσια Εργα», λες και ο λαός έχει να ωφεληθεί κάτι από αυτό.

Ωστόσο, κάπου στη μέση του κειμένου, της ξεφεύγει το πραγματικό νόημα της ...εισβολής: «Στο "χρυσάφι του μέλλοντος", όπως θεωρείται το νερό, στρέφει το βλέμμα της η MIG», γράφει συγκεκριμένα.

Αυτή είναι, λοιπόν, η ωμή πραγματικότητα: Η πολιτική της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αυτού φυσικού αγαθού, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η οσμή τεράστιων κερδών μεταβάλλουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να διαγκωνίζονται ως «μνηστήρες» μιας πολύφερνης νύφης. Την ίδια στιγμή, ο λαός καταδικάζεται να πληρώσει τη «νύφη» και το νερό για χρυσάφι..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ