Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαγορεύεται η ... επιστημονική άποψη!

Σε εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», φαίνεται πως ζει η Διοίκηση της - δημόσιας, μάλιστα - εταιρείας «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ». Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο γενικός της διευθυντής, ουσιαστικά, όχι μόνο απαγορεύει στα επιστημονικά στελέχη της επιχείρησης (δικηγόρους, μηχανικούς κ.ά.) να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και επιτροπές των επαγγελματικών και επιστημονικών τους φορέων (π.χ. ΤΕΕ, ΔΣΑ) χωρίς την εντολή του, αλλά και όταν συμμετέχουν ουσιαστικά να μη διατυπώνουν τις δικές τους επιστημονικές απόψεις, παρά μόνο τις απόψεις της εταιρείας!

Ιδού τι λέει ακριβώς το έγγραφο του γενικού διευθυντή προς τους εργαζόμενους:

«1) Για την ένταξη κάποιου στελέχους σε τέτοια όργανα θα πρέπει εφεξής να ζητείται από το στέλεχος η σύμφωνη γνώμη της εταιρείας μέσω του γενικού διευθυντή. Αυτό ισχύει και όταν ο επιστημονικός - επαγγελματικός φορέας ορίζει με δική του απόφαση το συγκεκριμένο στέλεχος ως μέλος του εν λόγω οργάνου.

2) Για τις θέσεις που θα διατυπώνει το στέλεχος στο πλαίσιο των εργασιών των ανωτέρω οργάνων θα προηγείται συνεργασία με την εταιρεία, σε επίπεδο διευθυντή της θεματικά αντίστοιχης Διεύθυνσης.

3) Το στέλεχος θα ενημερώνει με έγγραφες αναφορές σε τακτά χρονικά διαστήματα την εταιρεία για την πορεία των εργασιών της ομάδας, στην οποία μετέχει και οπωσδήποτε για το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών της».

Το μόνο, που δεν τους ζητά, δηλαδή, είναι να προσκομίσουν ...«πιστοποιητικό κοινωνικό φρονημάτων»!

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την κατάρρευση της χούντας, επιμένουν ότι ζούμε σε περίοδο λαμπρής ...δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ