Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Η ελευθερία τού επιχειρείν έχει τα όριά της (...) ο Τύπος, η ενημέρωση, έχει τους δικούς του κανόνες. Οι οποίοι είναι διάφοροι από τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου ή, πολύ περισσότερο, τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Καμιά σχέση η αξία της μετοχής μιας ναυτιλιακής εταιρείας, με τη μετοχή ενός ομίλου της ενημέρωσης. Καμιά σχέση με την αξία και την πορεία ενός χρηματιστηριακού παραγώγου ή "τοξικού" ομολόγου. Το κέρδος που προέρχεται από μια εκδοτική επιχείρηση δεν χτυπά νούμερα στο καντράν του Χρηματιστηρίου. Συχνά, μάλιστα, συχνότατα, και αργεί να έρθει, και είναι μικρό» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; «Η χαριστική δανειοδότηση μέσω κρατικών τραπεζών, η πελατειακή κατανομή κρατικής διαφήμισης σε έντυπα, η μη εφαρμογή των νόμων και όρων της αγοράς για ορισμένους έχει διαμορφώσει ένα ανθυγιεινό πλαίσιο το οποίο δεν επιτρέπει τον υγιή ανταγωνισμό. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας επώδυνης μεταβατικής περιόδου για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα (...) αν το κράτος δεν εγκαταλείψει την πριμοδότηση παρασιτικών ΜΜΕ και αν δεν υπάρξει μια ρεαλιστική συνεννόηση μεταξύ εκδοτών και εργαζομένων πολύ φοβούμεθα πως ο "Ελεύθερος Τύπος" δεν θα είναι η τελευταία μεγάλη εφημερίδα που κλείνει» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ: «Ας ψαχτούν πρώτα ... γιατί έχουν αποτύχει να αποτελούν έναν εναλλακτικό πόλο της Αριστεράς απέναντι σ' ένα δογματικό κομμάτι της όπως είναι το ΚΚΕ» (ο Γ. Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο «ΝΕΣΤΟΡΑΣ»; «Ο Αλέκος Αλαβάνος (...) που μέσα στους διαδρόμους της ίντριγκας και της συνωμοσιολογίας έφερε (...) τα αποφασιστικά χτυπήματα στο κόμμα του, με ποιο κύρος θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να του εμπιστευτεί και πάλι την ψήφο του;» (ο Γρ. Ρ. επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ; «Η κεντροαριστερά συσπειρώνει τις δυνάμεις της στον Δήμο Ιωαννίνων (...) με ένα εγχείρημα που αναμένεται να συζητηθεί ευρύτερα αφού προχθές (...) αποφασίστηκε η ενοποίηση των δύο παρατάξεων (...) που είχαν υποστηριχτεί αντίστοιχα από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ