Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10404

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Στα «μαλακά» οι θύτες, για κακούργημα τα θύματα!

Τεράστια πρόκληση αποτελεί η απόφαση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών στην Αμαλιάδα, για το κτηνώδες περιστατικό βασανισμού σε βάρος δύο αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα. Στο πλευρό των μεταναστών το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στο πόδι σήμερα οι οικοδόμοι

Απεργούν σε όλη τη χώρα για την κλαδική Σύμβαση και την προστασία των ανέργων. Στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  17

Νέες ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ με τη βούλα της Κομισιόν

«Μέσα από μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό τομέα και με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των δημόσιων οικονομικών», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται τη χάραξη στρατηγικής εξόδου από την κρίση, που σημαίνει εκτεταμένες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά συστήματα και τη λήψη άλλων φοροεισπρακτικών μέτρων. Ετσι, καλεί τα κράτη - μέλη να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα δημοσιονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως ομολογείται, προήλθαν από τις εκτεταμένες κρατικομονοπωλιακού τύπου παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, προκειμένου οι τελευταίοι να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Στην αναφορά της για την ελληνική οικονομία, η Κομισιόν προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Σ' αυτά τα πλαίσια, το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Οικονομίας έχει κάνει λόγο για την αναγκαιότητα προώθησης εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με στόχο την τόνωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Δείγμα ότι εξυφαίνονται, αν ήδη δεν έχουν δρομολογηθεί, νέα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.


ΣΕΛ.  21

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αμεση απάντηση στον αντικομμουνιστικό οχετό

Αμεση απάντηση στο όργιο του αντικομμουνισμού, που, με όχημα αυτή τη φορά το Δήμο της Αθήνας, εκφράζεται σε φωτογραφική «έκθεση» αφιερωμένη στην «20ή επέτειο της πτώσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων», έδωσαν τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με συγκέντρωση χτες βράδυ έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της «έκθεσης». Το κατάπτυστο γεγονός συνδιοργανώνουν ο Δήμος της Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, οι πρεσβείες Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Σλοβακίας, σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Μοναδικός στόχος, να ρίξουν λάσπη κατά του Σοσιαλισμού και της μεγαλύτερης, μέχρι σήμερα, προσπάθειας της ανθρωπότητας να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


ΣΕΛ.  8  -  9

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οι οικονομικοί μετανάστες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι θέσεις του ΚΚΕ». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 24/6 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΚΚΕ ΓΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Θύματα του ανταγωνισμού οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό

ΣΕΛ.  15
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΛΑΝΑΡΑ
Συγκέντρωση στη Νάουσα

ΣΕΛ.  15
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Τους εργάτες καταδίκασε ξανά η Δικαιοσύνη

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ