Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ «CITY»
Δεδομένη και έμπρακτη η αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Με αντιπροσωπεία των απολυμένων από τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Τύπος της Κυριακής» και το ραδιοφωνικό σταθμό «City 99,5» συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δεδομένη η αμέριστη αλληλεγγύη μας, που θα πάρει και πρακτικό χαρακτήρα, απέναντι στο προσωπικό, σε όλους τους εργαζόμενους στον "Ελεύθερο Τύπο" και στο ραδιόφωνο "City 99,5" που μέσα σε ένα βράδυ ουσιαστικά βρέθηκαν άνεργοι, σε μία περίοδο που η κρίση αυξάνει την ανεργία σε όλους τους εργαζόμενους και στο χώρο του Τύπου. Μπορεί κανείς να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί έκλεισε η συγκεκριμένη εφημερίδα και το ραδιόφωνο. Οπωσδήποτε έχει να κάνει με τους περίφημους κανόνες της αγοράς, με τους ανταγωνισμούς και ενδεχομένως αντανακλά και, γενικότερα, πολιτικούς σχεδιασμούς και αντιπαραθέσεις ή μη ευόδωση σχεδίων. Πάνω απ' όλα εμάς μας ενδιαφέρει να μην προστεθεί ένας αριθμός νέων ανέργων στη μεγάλη λίστα ανέργων που υπάρχει. Συζητήσαμε και οπωσδήποτε θα πάρουμε υπόψη και τις συγκεκριμένες προτάσεις των εργαζομένων και για πίεση κοινοβουλευτική - πολιτική, αλλά και για πιο έμπρακτη αλληλεγγύη».

Αποποιούνται τις πολιτικές ευθύνες

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να συζητήσει ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι απολυμένοι του ραδιοφωνικού σταθμού «City 99,5», σε χτεσινή τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να ζητήσουν την παραχώρηση της άδειας λειτουργίας ή - έναντι συμβολικού αντιτίμου - της συχνότητας, του τεχνολογικού εξοπλισμού και των κέντρων εκπομπής με τον εξοπλισμό τους. Οπως λένε, η παραχώρηση αυτή σε καμία περίπτωση να μη συνδέεται και συμψηφίζεται με τα νόμιμα δικαιώματα (αποζημιώσεις) που προκύπτουν για τους εργαζόμενους εξαιτίας της απόφασης της ιδιοκτησίας να θέσει την εταιρεία σε εκκαθάριση. Ζητούν ακόμα να παραχωρηθεί η δυνατότητα χρήσης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων - στούντιο στο Μαρούσι, για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την 31η Αυγούστου 2009, προκειμένου να μεταφερθεί ο σταθμός κλπ.

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες για τις συνέπειες που έχει η πολιτική τους στους εργαζόμενους, όπως αυτές εκφράζονται και με το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του «City». Παράλληλα αποφεύγουν κάθε συζήτηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, όπως προτείνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε χτες ότι «δεν είναι ούτε δουλειά της κυβέρνησης να ασχολείται με το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ή ποιοι επιχειρηματίες ασχολούνται, ενεργοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ». Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ομολογεί ότι στο υπάρχον οικονομικό σύστημα που διαχειρίζεται, καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για τις θέσεις εργασίας, αφού οι επιχειρηματίες δρουν με αποκλειστικό γνώμονα την κερδοφορία τους. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Μ. Καρακλιούμη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι πρέπει πρακτικά να γίνει, αρκέστηκε να πει πως «όταν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είναι σαφές ότι θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα (...) όταν χρειαστεί θα τα εξειδικεύσουμε».

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των Μέσων που έκλεισαν, ζήτησε χτες ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της εφημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ