Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πιάνει η λάσπη στο σοσιαλισμό

Χτες βράδυ, στο ΑΠΕ αναρτήθηκε η είδηση: «Οι Ρώσοι κομμουνιστές στη μεγάλη νότια ρωσική πόλη Βορονέζ έχουν στήσει τεράστια πανό με το πρόσωπο του πρώην σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν καθώς και πανό που αναφέρουν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ο δικτάτορας ήταν το καλύτερο φάρμακο για την παγκόσμια οικονομική κρίση». Μετά το «δικτάτορας» που προφανώς πρωτοβουλιακά το ΑΠΕ «κόλλησε» στην είδηση, μας «υπενθυμίζει» ότι «ο Στάλιν σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους στη διάρκεια των 30 χρόνων στυγνής διακυβέρνησής του μέχρι το θάνατό του το 1953, αλλά πολλοί Ρώσοι που έχουν χτυπηθεί από την ύφεση νοσταλγούν τη σκληρή ηγεσία του Στάλιν, και μάλιστα σε μια τελευταία σφυγμομέτρηση για την πιο δημοφιλή ιστορική προσωπικότητα στη χώρα, ο Στάλιν κατέλαβε την τρίτη θέση».

Τώρα πώς γίνεται ένας κατά το ΑΠΕ «στυγνός δικτάτορας» που «διέπραξε» τόσα «ειδεχθή εγκλήματα» να νοσταλγείται απ' το ρώσικο λαό και να απολαμβάνει τόσο υψηλή δημοφιλία, μόνο το ΑΠΕ μπορεί να το εξηγήσει... Ας παραθέσουμε και τη συνέχεια της είδησης: «Ο καθένας γνωρίζει ότι επί διακυβέρνησης Στάλιν η χώρα μας είχε τον μεγαλύτερο οικονομικό δείκτη και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, πρώτευε και σε άλλους τομείς, ενώ κατήγαγε περιφανή νίκη κατά των Γερμανών ναζί», ανέφερε ο Σεργκέι Ρουντάκοφ ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη Βορονέζ, μιλώντας τηλεφωνικά με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Την άποψή του φαίνεται ότι συμμερίζονται εκατομμύρια ακόμα συμπολίτες του που αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος και τη συμβολή του Στάλιν στη διαδικασία της οικοδόμησής του. Οσο κι αν προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις εργατικές και λαϊκές συνειδήσεις με την άθλια προπαγάνδα τους, όση λάσπη κι αν ρίξουν στο σοσιαλισμό, οι προσδοκίες του θα διαψευστούν. Το όραμα για μια άλλη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα «δένεται» ολοένα και περισσότερο με τους καθημερινούς αγώνες, όσο κι αν σκυλιάζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στο άκουσμα και μόνο του σοσιαλισμού και όσων υπηρέτησαν με συνέπεια τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ