Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Εξω οι μακελάρηδες από την Κέρκυρα

Συνέντευξη Τύπου χτες από τον Θ. Γουλή, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, για την κινητοποίηση του Σαββάτου και τα μέτρα καταστολής στο νησί

Το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» τους μακελάρηδες των λαών (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» τους μακελάρηδες των λαών (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Κάλεσμα στον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, ενάντια στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ και τη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα στο νησί, απηύθυνε χτες από την Κέρκυρα ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα.

Το στέλεχος του ΚΚΕ κατήγγειλε την παρουσία των μακελάρηδων στο νησί, που προκαλεί ευθέως τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού. Αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα στρατιωτικού χαρακτήρα που παίρνονται για την ασφάλεια των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστών, καθώς το νησί θα βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό και θα ισχύσουν μέτρα πολύωρου περιορισμού της κυκλοφορίας. Για την ασφάλεια των μακελάρηδων και για την εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας, θα τεθούν σε λειτουργία πρωτοφανείς για το νησί περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί και πράκτορες βρίσκονται επί ποδός.

Το νησί θα κοπεί στα δυο. Σε ακτίνα 15 περίπου χιλιομέτρων από την Εθνική Οδό Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας και τους γύρω δρόμους, από το αεροδρόμιο έως και την περιοχή Κομμένο του Δήμου Φαιάκων, όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο, η πρόσβαση θα είναι απαγορευμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση και το πρόγραμμα των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των ντόπιων κατοίκων για να πάνε στα σπίτια και τις δουλειές τους, αλλά και των επισκεπτών που βρίσκονται στο νησί. Αντίστοιχα προβλήματα θα προκύψουν και στο αεροδρόμιο, με αναβολές, ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων από και προς την Κέρκυρα.

Ο Θ. Γουλής σημείωσε ότι «στην ουσία, επιβάλλεται στο νησί στρατιωτικός νόμος, το κάνουν στρατόπεδο». «Η Κέρκυρα - πρόσθεσε - επιλέχθηκε σαν τόπος πραγματοποίησης της Συνόδου, γιατί νιώθουν ανασφαλείς στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, γιατί μπορούν εύκολα να απομονώσουν το νησί, όπως και το κάνουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες, γιατί η Κέρκυρα βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στην Αδριατική».

Θύμισε ότι ένα χρόνο πριν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας πραγματοποιήθηκε στις 30/1/98 στην Κέρκυρα η Σύνοδος των στρατηγών του ΝΑΤΟ που προετοίμασε τη δολοφονική επίθεση μετά από 14 μήνες στη Γιουγκοσλαβία. Επίθεση, που κόστισε χιλιάδες ζωές Γιουγκοσλάβων αμάχων και συνοδεύτηκε από τη ρίψη χιλιάδων βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Αδριατική και το βόρειο Ιόνιο, 8 μίλια δυτικά από τους Οθωνούς. Βόμβες που συνεχίζουν να σκοτώνουν, καθώς αποτελούν μία διαχρονική αιτία κρουσμάτων καρκίνου.

Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της δράσης του ΟΑΣΕ, όπως είναι η επέμβαση στα εσωτερικά των χωρών, η κάλυψη του χυδαίου αντικομμουνισμού που συντελείται στις Βαλτικές Χώρες, όπου έχουν βγει εκτός νόμου τα ΚΚ, το γκρέμισμα των μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης, η στήριξη στην αντιμεταναστευτική πολιτική κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝέβη κι αυτό...(2009-07-18 00:00:00.0)
Με αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο υποδέχονται τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ(2009-06-18 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση(2009-06-17 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών(2009-04-23 00:00:00.0)
Δικάζουν το αντιπολεμικό κίνημα!(2003-05-29 00:00:00.0)
Πρόσκληση για μεγάλη κινητοποίηση στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας(2003-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ