Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία και τις γενικότερες εξελίξεις παρουσίασε χτες το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Στην εκδήλωση πήραν το λόγο και μίλησαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, απόστρατοι, που τα τελευταία χρόνια δίνουν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές στα διάφορα μέτωπα πάλης είτε για πρώτη φορά, είτε επαναπροσέγγισαν το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια.

Παρευρέθηκαν δεκάδες πρόεδροι και μέλη ΔΣ εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Δεκάδες άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Διογένης Διδασκάλου, ο Κώστας Καρμπάς, η Ελένη Μακίσογλου, η Ανθή Τατσιούλη, ο Νίκος Κατσίκας, ο Γιώργος Αετόπουλος, η Αφροδίτη Καραμανλή αλλά και πολλοί ηθοποιοί που δουλεύουν στο ΚΘΒΕ και σε ιδιωτικά σχήματα της πόλης. Επίσης από το χώρο του αθλητισμού ο Κώστας Πεντέρης από την ΕΠΣΜ, ο Γιώργος Τζίτζιλης, προπονητής, η Ελένη Τακατζά, γυμνάστρια, ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, αθλητικός δημοσιογράφος. Παρευρέθηκαν επίσης καθηγητές του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Καρακώστας, η Ρίτσα Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Ραπτάκης. Διακρίναμε επίσης τον Γιώργο Λεοντιάδη, ιστορικό, τον Στέλιο Βαλανά, δικηγόρο, τον Κώστα Δρούτσα, πρώην πρόεδρο του ΙΝΚΑ, την Χρυσούλα Γιαταγάνα, συνταξιούχο εισαγγελέα, την περιφερειακή σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας Τιμοθέα Ρακιτζή, τον δημοτικό σύμβουλο Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μπάμπη Βέλλη.

Η χτεσινή εκδήλωση ήταν ο πρώτος σταθμός στην επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη στη βιομηχανία ζυμαρικών «EURIMAC» στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ ολοκληρώνεται αύριο με την επίσκεψη στην εταιρεία «EPSILONNET» στην Πυλαία και την κεντρική ομιλία στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ