Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Πολλές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες

Κορυφώνονται με εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, πλησιάζοντας στις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη, στο χώρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Με το σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, τις αμέσως επόμενες μέρες πραγματοποιούνται φεστιβάλ και διήμερες εκδηλώσεις σε μία σειρά πόλεις, ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Βέροια, στην πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τρίκαλα, στο Μύλο Ματσοπούλου, στις 19.00. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

-- Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο. Θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Θήβα, στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Παρασκευή και Σάββατο

-- Κοζάνη, στον Δημοτικό Κήπο. Στις 8/9 θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Στις 7/9, ομιλία - συζήτηση με τίτλο «Καπιταλισμός: "Ενας κόσμος τόσο παράξενος που μέσα στην αφθονία κανείς πεθαίνει" - Σοσιαλισμός: Το μεγάλο άλμα προς την απελευθέρωση του ανθρώπου». Θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Βόλος, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο), στις 20.30. Στις 8/9 θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Στις 7/9 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Αρης» και θα υπάρξει συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι θέσεις του ΚΚΕ» με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Καλαμάτα, στο πάρκο Λιμενικού. Στις 8/9 θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Στις 7/9 συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

-- Αρτα, στην πλατεία Σκουφά. Στις 8/9 ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Στις 7/9 συναυλία με την Μελίνα Κανά.

Αύριο, Σάββατο

-- Μυτιλήνη, στο Κάστρο. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κυριάκο Θωμαΐδη.

-- Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία.

-- Πύργος, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Μανώλη Φάμελλο.

-- Κέρκυρα, στην Ανω Πλατεία. Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στα τραγούδια του Αλκαίου με τον Δημήτρη Κανέλο.

-- Ρέθυμνο, στην πλατεία Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

--Λαμία, στο Πάρκο Τσαλτάκη, στις 20.30. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό πρόγραμμα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

-- Αμφισσα, στο χώρο δίπλα από τον Αγιο Φανούριο. Θα μιλήσει η Γεωργία Πύθουλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι.

-- Αλεξανδρούπολη, στο Πάρκο Ακαδημίας. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

-- Σάμος, στην Πορφυριάδα στο Καρλόβασι. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ναύπλιο, στην πλατεία Καποδίστρια. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάμπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Κυριακή 9 Σεπτέμβρη

-- Ρόδος, στο Θερινό Κινηματοθέατρο. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Αγιος Νικόλαος, στη Λίμνη Αγίου Νικολάου. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Κατερίνη, στο θεατράκι του Πάρκου ξεκινούν οι διήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις. Στις 9/9 θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 10/9 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Αρης» της Σ. Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Β. Μπισμπίκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ