Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Προβλήματα με το μειωμένο εισιτήριο για τους φοιτητές

Αμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι νεοεισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση σχετικά με το μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ αναφέρεται σε καταγγελίες φοιτητών τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες είναι αδύνατη η αγορά κομίστρου 30 ημερών, αφού η συμφωνία του ΟΑΣΑ με το υπουργείο Παιδείας για το μειωμένο φοιτητικό κόμιστρο λήγει στις 30 Σεπτέμβρη και δεν έχει ανανεωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να βγάλουν μηνιαία κάρτα (30 ημερών) ενώ στον αέρα είναι η διαδικασία για τους επόμενους μήνες.

«Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές και οι σπουδαστές επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα, αφού το υπουργείο Παιδείας κωλυσιεργεί και δεν δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συζητά με την ΕΕ τη "μεταρρύθμιση του συστήματος των επιδοτήσεων μεταφορών", δηλαδή την περικοπή των μειωμένων εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού μνημονίου! Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο μέχρι την έκδοση του πάσο!», επισημαίνει το ΜΑΣ. «Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας», δηλώνει απαιτώντας:

  • «Να ανανεωθεί τώρα η σύμβαση για το μειωμένο εισιτήριο των φοιτητών - σπουδαστών και να εκδίδονται κανονικά οι κάρτες με το μειωμένο κόμιστρο. Ούτε σκέψη για περικοπή των μειωμένων εισιτηρίων!
  • Ολοι οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ πληρώνοντας μειωμένο κόμιστρο, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής τους στο τμήμα έως ότου εκδοθεί το πάσο τους!
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων που οδηγούν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές στις σχολές. Με αυτόν τον τρόπο να δοθεί λύση στην κατάσταση σαρδελοποίησης που βιώνουμε χιλιάδες φοιτητές μέσα σε αυτά τα λεωφορεία!
  • Να διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους φοιτητές που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν εισιτήριο για τα ΜΜΜ.
  • Πλήρης κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα καλύπτει τις ανάγκες για μετακίνηση του λαού της Αττικής.

Διεκδικούμε δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές με τα ΜΜΜ όπως συμβαίνει με τους ανέργους, ώστε να μην επιβαρύνονται οι λαϊκές οικογένειες!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς(2018-10-09 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΟΑΣΑ(2015-10-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για μειωμένα εισιτήρια στους πρωτοετείς(2015-09-25 00:00:00.0)
Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με αυξήσεις 25%(2009-01-01 00:00:00.0)
«Τόσα χρήματα για μια γκαρσονιέρα;»(2002-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ