Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Βουλή η μήνυση για την πυρκαγιά στο Μάτι

Στη Βουλή βρίσκεται από χτες η μήνυση που κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου, χήρα του Γρ. Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα, τριών εκ των 98 θυμάτων της πυρκαγιάς του Ιούλη στο Μάτι. Η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Αύγουστο στρέφεται κατά των πρώην υπουργών Π. Σκουρλέτη και Ν. Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αλλά και κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, του τέως γγ Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλ. Ψινάκη. Καταλογίζει επίσης ευθύνες και στους Σ. Ταρζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κ. Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛΑΣ αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

  • Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας διαβεβαιώνει ότι ο ραδιολογικός έλεγχος που διεξήχθη στο πυρόπληκτο Μάτι δεν προκαλεί «καμία απολύτως ανησυχία από άποψη ακτινοπροστασίας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ