Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στην ελληνική εμπλοκή

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, όπου - όπως σημειώνει - «τα ανησυχητικά σημάδια πυκνώνουν» με την τεράστια συγκέντρωση πολεμικών μέσων, την ένταση των ανταγωνισμών στο έδαφος της Συρίας, τις ασκήσεις - πρόβες πολέμου - στην περιοχή.

«Σε αυτήν την κινούμενη άμμο κινείται η Ελλάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στα Βαλκάνια είναι σημαιοφόρος των ΝΑΤΟ - ΕΕ για την "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" των χωρών που είναι έξω από τις δύο ιμπεριαλιστικές ενώσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, καλώντας το λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση - «πλυντήριο» των ιμπεριαλιστών και να επαγρυπνεί «σε όλα τα επίπεδα». «Ετοιμότητα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη θανάσιμα επικίνδυνη για το λαό εμπλοκή της Ελλάδας. Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "Bright Star 2018". Να κλείσουν τώρα η βάση - ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις. Καμιά συμμετοχή στους πολέμους για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΔΥΕΘ στη «Βαλκανική Πλατεία 2018»

Η Επιτροπή Ειρήνης Νεάπολης - Συκεών, με τη στήριξη της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), συμμετέχει και φέτος με περίπτερο στην διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία 2018» του δήμου Νεάπολης - Συκεών, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη.

Στο περίπτερο οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για τη δράση της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Νεάπολης - Συκεών, θα βρουν έκθεση με αφίσες και άλλα ενημερωτικά υλικά, το περιοδικό της ΕΕΔΥΕ «Δρόμοι της ειρήνης», βιβλία και άλλα υλικά.

Επίσης, αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ., στον εκθεσιακό χώρο Στρεμπενιώτη, θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό δρώμενο - παράσταση με θέμα «Ειρήνη, Πόλεμος, Πρόσφυγες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ