Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΕΤΑ
Μεγάλα προβλήματα ενάμιση μήνα μετά τη φωτιά

Προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής υπάρχουν και στην περιοχής της Κινέτας, ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα γης και οικισμούς στα Γεράνεια Ορη στις 23 και 24 Ιούλη.

Μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει ο Αντώνης Χοροζάνης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Μεγαρέων, καμία υπηρεσία δεν έχει κάνει μετρήσεις όσον αφορά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Ανάμεσα στα σπίτια και τις αποθήκες που έχουν καεί, περιλαμβάνονται πολλά κτίσματα στην κατασκευή των οποίων είχε χρησιμοποιηθεί αμίαντος. Η ενημέρωση από το δήμο τις προηγούμενες μέρες ήταν πως αναμένονται ειδικά συνεργεία προκειμένου να συλλέξουν τα επικίνδυνα υλικά. Ωστόσο, στις 40 μέρες που έχουν περάσει από την πυρκαγιά, ορισμένοι κάτοικοι έχουν μπει στη διαδικασία να καθαρίσουν μόνοι τους ό,τι απέμεινε από τα σπίτια τους.

Οσον αφορά την καταβολή των επιδομάτων στους πυρόπληκτους, ο Αντ. Χοροζάνης σχολιάζει πως αυτή γίνεται με «ρυθμούς χελώνας», ενώ επισημαίνει με έμφαση πως στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ