Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στη γύρα για να κερδίσει λαϊκή ανοχή μοιράζοντας αυταπάτες

Στα Χανιά βρέθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να «εικονογραφήσει» το κάλπικο αφήγημα της εξόδου απ' τα μνημόνια αλλά και για να «κεφαλαιοποιήσει» τα αποτελέσματα από τα πρόσφατα «αναπτυξιακά» συνέδρια, στόχος των οποίων ήταν και η απόκτηση επαφών με τοπικούς παράγοντες ενόψει των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση.

Ο Αλ. Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου υποστήριξε ότι ο λόγος που τον οδήγησε στην Κρήτη ήταν γιατί ξεκινά σειρά συναντήσεων σε κάθε περιφέρεια «για να ελέγξουμε μαζί το πώς προχωρά η υλοποίηση των εξαγγελιών που από κοινού καταλήξαμε στα Περιφερειακά Συνέδρια», δηλαδή πώς προωθούνται οι ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε κόμβο διαμετακόμισης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις «αναπτυξιακές» φιέστες της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές σε «πιστώσεις» που δρομολογούνται, σε γραφειοκρατικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για να υλοποιηθούν έργα στην περιοχή, όπως ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου κ.λπ.

Η επιχείρηση εξαπάτησης συνεχίστηκε και κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους των δύο ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας, εκεί όπου ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «στοίχημα αξιακού χαρακτήρα (...) για πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά ιατρεία», προσπερνώντας το γεγονός ότι οι υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ καλούνται να «καλύψουν» έναν πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων τους χειμερινούς μήνες και πολύ περισσότερους τους καλοκαιρινούς, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο της πόλης ξεπερνούν τις 600 και δεκάδες άλλες στα Κέντρα Υγείας του νομού, παρά την κοροϊδία των χιλιάδων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών.

Η παρουσία στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη μαρτυρική Κάνδανο, όπου ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων των ναζί.

ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ: Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική χέρι χέρι με την κοροϊδία

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ τονίζει για την επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά: «Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο θα πυκνώνουν οι φιέστες αποπροσανατολισμού, όπως αυτή που στήθηκε με το ταξίδι "αστραπή" του πρωθυπουργού, και οι άσφαιρες κοκορομαχίες με τη ΝΔ και τον αρχηγό της.

Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την κοροϊδία, την εξαπάτηση, ακόμα και την ιεροσυλία στα μνημεία των αγώνων και θυσιών του λαού μας.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα ήταν προτιμότερο να καταθέσει στεφάνι στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις της Σούδας, αφού έχει προσφέρει γην και ύδωρ στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες και έχει μετατρέψει τη χώρα σε "προτιμώμενο εταίρο" και "γεωπολιτικό μεντεσέ" των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Οσο για τα σφιχταγκαλιάσματα του πρωθυπουργού με σειρά τοπικών παραγόντων που διετέλεσαν στο παρελθόν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτά επιβεβαιώνουν, για άλλη μια φορά, την ταύτισή τους στους βασικούς άξονες της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης ένα δρόμο έχουν. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους αυτούς που τους κοροϊδεύουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας ό,τι τους έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για μια άλλη πορεία του λαού και του τόπου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ