Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ.-- Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού, συνεχίζοντας τις πολιτικές «συλλογικής τιμωρίας», κατεδάφισαν χτες το σπίτι του 17χρονου Παλαιστίνιου εφήβου Μοχάμαντ Τάρεκ Ιμπραχίμ Νταρ Γιουσούφ στο χωριό Κάουμπερ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, κατηγορώντας τον για τη δολοφονία Εβραίου εποίκου τον περασμένο μήνα. Ο νεαρός δολοφονήθηκε στο χώρο της επίθεσης από τα πυρά άλλων Εβραίων εποίκων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η εταιρεία «Google» διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων στα αποτελέσματα που εμφανίζει η κολοσσιαία μηχανή αναζήτησης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε έντονα μέσω του «Twitter», λέγοντας ότι εμφανίζονται μόνο «αρνητικές ειδήσεις» για τον ίδιο όταν κάνει αναζήτηση με το όνομά του και ότι η «Google» κρύβει τα δημοσιεύματα των «δίκαιων ΜΜΕ». «Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε», έγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ, αποφεύγοντας να διευκρινίσει ποιες ενέργειες σκέφτεται.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Αξιωματούχος του στρατού της δυτικοαφρικανικής Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε χτες το θάνατο οκτώ στρατιωτικών, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πάτησε σε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στα σύνορα της χώρας με το Μπενίν.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Μάχες ξέσπασαν στις αρχές της βδομάδας ανάμεσα σε δύο αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 33. Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη, MANUL, απηύθυνε έκκληση προς «όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως κάθε στρατιωτική ενέργεια» και εξέφρασε «ανησυχία για τη χρήση βαρέων όπλων αδιακρίτως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αμάχων».

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 75 ανθρώπων προκάλεσε η νέα επιδημία του αιμορραγικού πυρετού «Εμπολα», που πλήττει το ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε άλλα 111 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ειδικοί σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης εξετάζουν από τη Δευτέρα στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη της Ελβετίας θέματα που αφορούν πρωτόκολλα χρήσης και αντιμετώπισης των φονικών ρομπότ που έχουν ήδη φτιαχτεί από τεχνολογικά μονοπώλια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πεδία μάχης δίχως την ανάμειξη ανθρώπινου παράγοντα. Ορισμένες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ενώσεις επιστημόνων απαίτησαν την απαγόρευση της χρήσης φονικών ρομποτικών συστημάτων.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε διαμέρισμα στο Σικάγο των ΗΠΑ προκάλεσε το θάνατο οκτώ ατόμων, εκ των οποίων τα έξι ήταν παιδιά ηλικίας από τριών μηνών έως 16 ετών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ