Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Φορώντας ξεφτισμένες «φιλολαϊκές» μάσκες... .

INTIME NEWS

Να ρετουσάρει το «φιλολαϊκό» προφίλ της κυβέρνησής του και να τροφοδοτήσει το παραμύθι της «νέας εποχής» που τάχα ξεκινάει, ώστε να στρατεύσει τους εργαζόμενους στους στόχους του κεφαλαίου, επιχείρησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νεώριο Σύρου.

Για το σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός επιχείρησε μία ακόμα καπηλεία ολκής των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, κάνοντας αναδρομή στις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις της εργατικής τάξης στο νησί, για να παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ ως... συνέχειά τους την πολιτική της κυβέρνησής του, που τσακίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. «Δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε από πού ερχόμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ούτε ποιους εκπροσωπούμε», είπε.

Παράλληλα, μοίρασε υποσχέσεις για εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Νεώριο, παρότι τίποτα τέτοιο δεν προβλέπεται στο σχέδιο «εξυγίανσης» των νέων του ιδιοκτητών, ενώ παρέκαμψε πλήρως τους σχεδιασμούς μετατροπής του σε ορμητήριο για τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους που γεννά για το λαό η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με δέλεαρ τις υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας, αξίωσε από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού να βάλουν πλάτη στα σχέδια αυτά, αλλά και να στηρίξουν τους νέους ιδιοκτήτες του Νεωρίου, τους οποίους ενέταξε στην υποτιθέμενη «υγιή επιχειρηματικότητα», διαχωρίζοντας τους καπιταλιστές σε καλούς και κακούς, σε αυτούς που «χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό», «δυνάμεις κοινωνικές κακομαθημένες από δεκαετίες φαυλότητας και διαπλοκής, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο και άρα και κέρδος, με την εργατική τάξη, τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς δεμένους χειροπόδαρα» και στην «υγιώς σκεπτόμενη επιχειρηματικότητα», όπως ισχυρίστηκε ότι είναι αυτή του Νεωρίου.

Παραπέρα, με ανέξοδες υποσχέσεις περί «αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων», «αυξήσεων στο βασικό μισθό» (πάντα με τον μνημονιακό νόμο της ΝΔ) και «επαναφοράς δικαιωμάτων», αξίωσε στήριξη της κυβέρνησής του, στάση αναμονής και υποταγής των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου. Για το τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις υποσχέσεις αυτές αποκαλυπτική ήταν η αποστροφή του ότι «τα χρόνια αυτά που πέρασαν, η εργασία έγινε το μόνο εμπόρευμα που οι δανειστές δεν επέτρεπαν να διαπραγματευτούν ελεύθερα την τιμή του εμπορεύματος αυτού οι πωλητές - δηλαδή οι εργαζόμενοι», τάζοντας δηλαδή τη μοναδική «ελευθερία» της εργατικής τάξης στον καπιταλισμό, αυτήν της εκμετάλλευσης από τους καπιταλιστές.

Δεν παρέλειψε βέβαια να ξεκόψει και κάθε σκέψη για ανάκτηση απωλειών, επαναλαμβάνοντας ότι «όλες αυτές οι μεγάλες πληγές αυτής της οκταετίας βεβαίως και δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη» και ότι «έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζουμε τα πράγματα, θέλει πολλή δουλειά ακόμα, όλοι μαζί όμως μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα... Στόχος μας από εδώ και στο εξής δεν μπορεί παρά να είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η βιομηχανική ανασυγκρότηση, η δίκαιη ανάπτυξη και η προστασία της εργασίας».

Την ίδια ώρα «έκλεινε το μάτι» στους επιχειρηματικούς ομίλους, θυμίζοντάς τους ότι η κυβέρνηση στην υπόθεση των Ναυπηγείων δεν έκανε τον «Πόντιο Πιλάτο», αλλά «αναλάβαμε ενεργό ρόλο. Ειδικότερα στο ζήτημα των οφειλών», τις οποίες έσβησε με μια μονοκοντυλιά, δίνοντας άλλο ένα «κίνητρο» στους «επενδυτές»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τσακίζει τους εργαζόμενους, χαρίζει χρέη στον επενδυτή, δίνει «αγκυροβόλιο» στο ΝΑΤΟ(2022-08-31 00:00:00.0)
Στην αμερικανική ΟΝΕΧ οδεύουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας(2019-06-04 00:00:00.0)
«Μικρογραφία της Σούδας» η Σύρος...(2018-03-13 00:00:00.0)
Μετέφερε το «αμερικανικό ενδιαφέρον» για τα ναυπηγεία(2017-08-19 00:00:00.0)
Να για ποιον «δουλεύει» η κυβέρνηση(2015-08-04 00:00:00.0)
«Γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους της Αττικής(2014-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ