Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα 27/8 η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού» είναι το θέμα της συγκέντρωσης που διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ν. Μάκρης.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιείται έναν μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά αποτελεί κορύφωση μιας πλούσιας δράσης των ΚΟ του ΚΚΕ στην περιοχή, με εξορμήσεις, περιοδείες και καθημερινή παρουσία στα πυρόπληκτα, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης και πάλης στους πληγέντες και σε όλο το λαό.

Συνεργεία του Κόμματος βρέθηκαν στις γειτονιές της Ραφήνας και της Ν. Μάκρης, σε εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής, σε δημόσιες υπηρεσίες, στα Κέντρα Υγείας, στο λιμάνι της Ραφήνας κ.α. Σε κάθε παρέμβαση επιβεβαιώνονται οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες τόσο για την ίδια την τραγωδία όσο και για τα μέτρα ανακούφισης που είναι ψίχουλα, τα οποία μάλιστα καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ καλούν το λαό της περιοχής να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση και έτσι να στείλει το μήνυμα της αποφασιστικής διεκδίκησης τόσο μέσων προστασίας από τις φυσικές καταστροφές όσο και άμεσων μέτρων ουσιαστικής στήριξης. Να αποτελέσει η συγκέντρωση απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, στο φόρτωμα των ευθυνών στους ίδιους τους πυρόπληκτους αλλά και στα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Η οργή να γίνει δύναμη αγώνα!

Στο κάλεσμά του το ΚΚΕ σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί! Η καταστροφή στην περιοχή ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ηταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη δασοπροστασία, την πυρόσβεση, που εμπορευματοποιεί τη γη, που δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας.

Από περιοδεία του ΚΚΕ στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη
Από περιοδεία του ΚΚΕ στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη
Να μην περάσει η προσπάθεια να κρυφτούν μέσα στις στάχτες οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων.

Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός που αποδίδει την καταστροφή πότε στην "κλιματική αλλαγή", πότε στην "κακιά στιγμή", πότε στην "ατομική ευθύνη", για να μείνει στο απυρόβλητο η εμπρηστική πολιτική.

Σας καλούμε:

-- Να διεκδικήσουμε την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%.

-- Να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία. Να γίνει απορρύπανση της περιοχής.

-- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας συνολικά για τη χώρα.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Τα μέτρα - κοροϊδία που ανακοίνωσε δεν επαρκούν στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών, για να μπορέσουν οι κάτοικοι να ξανασταθούν στα πόδια τους. Την ίδια στιγμή, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των αιτιών της καταστροφής (...)

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα, εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Τώρα είναι η στιγμή να ανοίξει η συζήτηση και να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κύμα διεκδίκησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, με βάση το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.


Οι προτάσεις του ΚΚΕ αναδεικνύουν ότι απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτός ο δρόμος θα έχει στο επίκεντρο όχι τα κέρδη των λίγων, αλλά την πραγματική προστασία του λαού και την ικανοποίηση των αναγκών του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα 27/8 η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη (2018-08-24 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη (2018-08-21 00:00:00.0)
Εξορμήσεις και περιοδείες σε ξενοδοχεία στο Μάτι (2018-08-14 00:00:00.0)
Κυβέρνηση μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα μέτρα - κοροϊδία για να κρύψουν τις ευθύνες τους (2018-08-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-10-02 00:00:00.0)
Ολέθρια καταστροφή για τους ρητινοπαραγωγούς (2016-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org