Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Το Σάββατο 25/8:

-- Η ΚΟΒ Ωρωπού Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ. στις Φυλακές Ωρωπού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ξενάγηση στο χώρο των φυλακών που ήταν τόπος εξορίας, ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, στελέχους του ΚΚΕ, προβολή βίντεο καθώς και μουσικό πρόγραμμα. Στο χώρο θα λειτουργεί περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής». Πούλμαν για την εκδήλωση θα αναχωρήσει στις 6.30 μ.μ. από τη Ν. Ιωνία (ΟΤΕ).

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει στην Αντίκυρα (Αγαλμα ΕΛΑΝ) εκδήλωση με θέμα: «Η 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ εμπνευστής της πάλης της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της ΤΕ Λιβαδειάς.

Την Κυριακή 26/8:

-- Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. στη Ναύπακτο, στο Γρίμποβο (απέναντι από τον κήπο του ΞΕΝΙΑ) εκδήλωση με θέμα: «Ενέργεια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Η ΚΟΒ Ποντοκώμης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στις 11 π.μ., στο μνημείο των πεσόντων στην Ποντοκώμη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στη μάχη του Τσαλ Νταγ διοργανώνουν οι Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα τοπικά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πλαταμώνα (Ολατζάκ) Καβάλας και θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από τον Δημήτρη Παπανικολάου, πρόεδρο του Παραρτήματος Καβάλας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ομιλία από τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Γλέντι με αντάρτικα και λαϊκά τραγούδια.

-- Η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση τιμής για τους Δαυγάδες αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που σφαγιάστηκαν από τη φασιστική συμμορία του Γάκια, που έπεσαν στη μάχη ή εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος. Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία των Δαυγάτων. Θα μιλήσει ο Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Προσυγκέντρωση στις 9 π.μ., στο σημείο που «δένει» το καραβάκι προς Ληξούρι.

-- Εκδήλωση στη μνήμη των 7 εκτελεσμένων νέων του Ποιμενικού από τους ναζί κατακτητές διοργανώνουν η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στις 7.30 μ.μ., στο μνημείο στην πλατεία του χωριού.

Την Παρασκευή 31/8, στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ Λάρυμνας - Μαρτίνου και ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ διοργανώνουν στην πλατεία Μαλέρδου (γήπ. 5x5) πολιτική εκδήλωση που περιλαμβάνει: Προβολή για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ομιλία από στέλεχος του Κόμματος, λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ