Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, την επομένη της πυρκαγιάς, περιοδεύει στα καμένα
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, την επομένη της πυρκαγιάς, περιοδεύει στα καμένα
Επί 12 ολόκληρες μέρες, πολλές από αυτές σε 24ωρη βάση, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, δυνάμεις του ΚΚΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, να δώσουν όποια βοήθεια μπορούσαν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Τα συνεργεία που συγκρότησαν οι Κομματικές Οργανώσεις, έμειναν στο Μάτι, στον Νέο Βουτζά, στην Κινέτα όλη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ενώ όλες αυτές τις μέρες, αρκετά από τα μέλη του Κόμματος δεν έχουν δει ακόμα τα σπίτια τους και βρίσκονται πλάι στο λαό που παλεύει να σταθεί στα πόδια του, τώρα που τα μέτρα αποκατάστασης της κυβέρνησης φανερώνουν ότι ακολουθούν πολύ δύσκολες μέρες.

Το ΚΚΕ, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών, με ανακοίνωσή του απαίτησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή, να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Μία μέρα μετά, το Κόμμα με νέα ανακοίνωσή του απαίτησε από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών. Τη βδομάδα που πέρασε, με Ερώτηση στη Βουλή ζήτησε να παρθούν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα, για να μπορέσουν οι πληγέντες και οι οικογένειές τους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από το «πεντοχίλιαρο» της κυβέρνησης.

Την περιοχή που επλήγη, επισκέφτηκε άμεσα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Την περιοχή που επλήγη, επισκέφτηκε άμεσα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκτός από τις περιοδείες που έγιναν τις πρώτες μέρες μετά τη φωτιά με κλιμάκια που επισκέφτηκαν επί ώρες τον τόπο της καταστροφής και την περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Ραφήνα, περιοδείες γίνονται όλες αυτές τις μέρες σε Πυροσβεστικά Κλιμάκια και περιοχές όλης της χώρας. Σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική, Θεσσαλία, Αχαΐα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ βρίσκονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και σημεία που ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος. Επισημαίνουν την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών αλλά και των πλημμυρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ