Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Εντατικές προετοιμασίες για την απεργιακή μάχη της Κυριακής

Στην τελική ευθεία, με έμφαση στους χώρους δουλειάς, έχουν μπει οι προετοιμασίες για την οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, τη μία από τις οκτώ Κυριακές κατά τις οποίες προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, «αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης και παρέμβασης. Με απεργιακές συγκεντρώσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με οργανωμένη παρουσία σε καταστήματα, εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα». Απευθύνοντας κάλεσμα και στους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, υπογραμμίζει ότι «η κατάργηση της Κυριακής αργίας μάς αφορά όλους! (...) Το ξήλωμά της όλα αυτά τα χρόνια και από κλάδο σε κλάδο δεν θα σταματήσει στο λιανικό εμπόριο».

Στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή, με αιχμή το αίτημα νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας, καλούν επίσης Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, καθώς και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα προχωρούν οι προετοιμασίες των πολύμορφων κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλίες συντονισμού των εργαζομένων στο Εμπόριο, αυτοαπασχολούμενων και συλλόγων γυναικών.

Μετά τις αντίστοιχες συσκέψεις σε Αθήνα, Αγρίνιο, Χανιά και αλλού, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του τα ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων στο Εμπόριο και τα ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων Λάρισας, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, της ΟΕΒΕ Λάρισας και των σωματείων των ΕΒΕ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν προχτές ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων της Αττικής, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σύλλογοι και ομάδες της, αποφασίστηκε το εξής πρόγραμμα απεργιακών συγκεντρώσεων για την Κυριακή:

  • Κέντρο, 10.30 π.μ., πικετοφορία στην πλατεία Ομόνοιας.
  • Καλλιθέα, 10.30 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη.
  • Περιστέρι, 10.30 π.μ., συγκέντρωση (Καραθεοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως).
  • Νέα Ιωνία, 10 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη.
  • Εκπτωτικό χωριό Σπάτων, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ.

Αντίστοιχα απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Πειραιά (10.30 π.μ., πλατεία Κοραή) και Ελευσίνα (10.15 π.μ., δημαρχείο).

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί επίσης ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στην υπόλοιπη χώρα έχουν οριστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

-- Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

-- Πάτρα, 10 π.μ., στη συμβολή Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

-- Λάρισα, στις 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ηράκλειο, 10.30 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια.

-- Χανιά, 11 π.μ., στον Κάτωλα.

-- Γιάννενα, 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο Μιχαήλ Αγγέλου.

-- Κέρκυρα, 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.

-- Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

-- Ρόδος, 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ