Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Υπερασπίζουμε τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας διοργανώνει, σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς εκείνη την ώρα αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ομάδα Καραγεωργόπουλου - Νικολάου, σε μια νέα προσπάθεια να προσβάλει τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες που τα σωματεία αυτά υπερασπίστηκαν, καθώς και τις αποφάσεις της νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της πόλης μας την προσπάθεια τρομοκράτησης δεκάδων συνδικαλιστών και σωματείων με μηνύσεις, γιατί τους προηγούμενους μήνες έπραξαν το σωστό και δίκαιο. Δεν ανέχτηκαν τη νοθεία και τις παρατυπίες της γνωστής ομάδας που κρατούσε για χρόνια το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με απάτες. Αυτών των λίγων που με ψέματα εξαπατούσαν και εξαπατούν άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους για λογαριασμό των εργοδοτών. Εχουν χάσει κάθε έρεισμα πια και γι' αυτό με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Τους έχουν ήδη καταδικάσει και απομονώσει χιλιάδες εργαζόμενοι και τα ζωντανά σωματεία τους.

Τις τελευταίες μέρες προσπαθούν εκ νέου με ασφαλιστικά μέτρα να προσβάλουν όλες τις αποφάσεις της νέας Διοίκησης, να ακυρώσουν την ίδια την υπόστασή της, τη νόμιμη εκλογή της μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Χέρι - χέρι με τους εργοδότες και άλλους μηχανισμούς προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη νέα διοίκηση. Τους ενοχλεί ότι μετά από δεκαετίες υπάρχει μία διοίκηση που οργανώνει την απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

Δεν πτοούμαστε, δεν κάνουμε πίσω. Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους της πόλης μας να υπερασπιστούν τις αποφάσεις της νέας διοίκησης, τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Μόνο αυτοί μας κρίνουν και σε αυτούς απολογούμαστε».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org