Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συλλαλητήριο ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην Ενέργεια

Κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να δώσουν μαζικά το «παρών» στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο δημαρχείο, απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας και Θεσπρωτίας, καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία από τους νομούς Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων για την εκμετάλλευση διαφόρων πηγών Ενέργειας σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτών των αντιλαϊκών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, προωθούνται «επενδυτικά σχέδια» με τοποθετήσεις ανεμογεννητριών, παραχωρούνται οικόπεδα για εξόρυξη υδρογονανθράκων, δίνεται άδεια για την εγκατάσταση πέντε εργοστασίων στη ΒΙΠΕ για την επεξεργασία βιομάζας και ανοίγει το κεφάλαιο «φυσικό αέριο».

Τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία καλούν σε πάλη για: Να αρθούν άμεσα οι άδειες που έχουν δοθεί στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών. Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου. Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων της ΕΕΔΥΕ, καθώς και απόδημοι Ηπειρώτες, οι οποίοι έχουν ορίσει αναχώρηση αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ