Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Σημαντική λαϊκή κατάκτηση η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης

Η πάλη συνεχίζεται για κρατική χρηματοδότηση ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή προς όφελος του λαού της πόλης

Από παλιότερη κινητοποίηση διεκδίκησης της παραλιακής ζώνης
Από παλιότερη κινητοποίηση διεκδίκησης της παραλιακής ζώνης
«Θετική εξέλιξη», «αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων του πατραϊκού λαού» χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Πάτρας την τροπολογία που πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή, με την οποία παραχωρείται για 99 χρόνια στο δήμο η παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την παραχώρηση:

«Είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης, στην οποία είχε σημαντική συμβολή η δημοτική αρχή, με αντίστοιχου περιεχομένου αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οργάνωση κινητοποιήσεων. Είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής, με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, σε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου που αποδόθηκαν στο λαό για χρήση, όπως είναι το Νότιο Πάρκο, κόντρα στα εμπόδια και τις διώξεις, όλο αυτό το διάστημα, εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών.

Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τον πατραϊκό λαό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών μας. Αυτό δηλαδή που υλοποιήσαμε με το Νότιο Πάρκο, τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Πλαζ, το Πλατανόδασος, τον Κόκκινο Μύλο, και αλλού. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να χαρατσωθεί ο πατραϊκός λαός για δράσεις αναψυχής και πολιτισμού.

Θεωρούμε αναγκαίο να τα επισημάνουμε αυτά, γιατί ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο "Κλεισθένης I", με τις ρυθμίσεις του οποίου οι όποιες ανάγκες των δήμων θα καλύπτονται από την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα, που πλέον μονιμοποιούνται, με την εκμίσθωση δημοτικών χώρων και εκτάσεων σε επιχειρήσεις, στο τουριστικό κεφάλαιο, με ληστρικές παραχωρήσεις δημοτικής ακίνητης περιουσίας και προκλητικές διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Θα διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, για την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών του λαού της πόλης μας.

Ετσι θα γίνει ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διατηρεί και το 2023 τα χαμηλά δημοτικά τέλη(2023-01-05 00:00:00.0)
Να δώσουμε συνέχεια στη συλλογική αγωνιστική προσπάθεια για τις ανάγκες του λαού της Πάτρας(2019-06-01 00:00:00.0)
Πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα της πόλης «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του πρωθυπουργού(2019-04-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα στο λαό της πόλης να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη 6 Φλεβάρη(2018-02-02 00:00:00.0)
Τα καθήκοντα που επιβάλλει στους κομμουνιστές η άσκηση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των Δήμων(2017-03-05 00:00:00.0)
Είναι κατάληψη δημόσιου χώρου!(1998-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ