Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγώνας ενάντια σε αυτούς που ξεθεμελιώνουν τη ζωή των εργαζομένων

Σε αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που ξεθεμελιώνουν τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων καλούν σωματεία, σύλλογοι και φορείς του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής, καλώντας κάθε λαϊκό άνθρωπο σε ετοιμότητα και εγρήγορση ενάντια στα «καζάνια του θανάτου», στην επέκταση της «Cosco» σε ελεύθερους χώρους της πόλης και στην κοροϊδία κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Με ανακοίνωσή τους, με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco», σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι βασικός σχεδιαστής και στήριγμα της ανάπτυξης για τα μονοπώλια, η οποία δημιουργεί δραματική κατάσταση στην πόλη: Συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έδωσε από το 2016 μέχρι σήμερα 6 άδειες εμπορίας και αποθήκευσης στις εταιρείες πετρελαιοειδών στο Πέραμα, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής. Με την ψήφιση του άρθρου 70 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, μονιμοποιεί τα «καζάνια του θανάτου» στο Πέραμα, δίνοντάς τους επιπλέον 20 χρόνια ζωής. Εκανε δώρο στην «Cosco» πάμφθηνους εργαζόμενους. Και, «το "κερασάκι στην τούρτα": Αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του Περάματος έως και 25%, το οποίο θα μετρήσουμε στο πορτοφόλι μας με τον επόμενο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούμε να πληρώσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι σε αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια, «που φέρνουν την κόλαση στα σπίτια μας και στους χώρους εργασίας», είναι μπλεγμένη και η δημοτική αρχή Περάματος, η οποία: «Ενώ συνέβαλε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, μέσω του ίδιου του δημάρχου που συμμετείχε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Ενώ χειροκροτά για τα επενδυτικά σχέδια της "Cosco" που ενεργοποίησαν τα Καζάνια του Θανάτου...

Σήμερα φοράει αγωνιστικό προσωπείο, κηρύσσοντας δήθεν τη μάχη ενάντια στις δεξαμενές. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάνει "φασαρία", ώστε να κρύψει το μεγάλο έγκλημα που ετοιμάζεται να κάνει, με την παράδοση του Αρμού στην "Cosco" (...)

Κανένας να μην υποκύψει στο επικίνδυνο δίλημμα - εκβιασμό που ετοιμάζεται να θέσει η δημοτική αρχή. Στην προσπάθειά της να προχωρήσει την παράδοση του Αρμού στην "Cosco", σκοπεύει να ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη από το μονοπώλιο, τα οποία δήθεν θα εξυπηρετούν το λαό του Περάματος...».

Οι μαζικοί φορείς αναδεικνύουν την υποκρισία της δημοτικής αρχής σε σχέση με τον αγώνα για μετεγκατάσταση των καζανιών, αφού τα διαχωρίζει σε «ενεργά» και «ανενεργά», και για τα «ενεργά» ζητά ένα θολό και αόριστο χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης.

Οι διεκδικήσεις των σωματείων και των μαζικών φορέων είναι οι εξής:

-- Εξω τα «καζάνια του θανάτου» από το Πέραμα.

-- Ούτε σπιθαμή παραχώρησης του Αρμού στα επιχειρηματικά σχέδια. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί, με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

-- Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του ΟΛΠ. Ούτε σκέψη για δημιουργία πύλης απεργοσπασίας στην «Cosco» από την πλευρά του Αρμού.

-- Να παραδοθούν εδώ και τώρα αναπλασμένες οι παιδικές χαρές και ο χώρος της Πρόνοιας στο λαό του Περάματος.

-- Χώρους άθλησης - γήπεδα καλαθοσφαίρισης, βόλεϊ, ποδοσφαίρου (5x5). Δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου με κλιματισμό.

-- Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org