Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χωρίς όρια το θράσος της δημοτικής αρχής

Το δίχως όρια θράσος της δημοτικής αρχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας (ΣΥΡΙΖΑ), που από τη μία στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από την άλλη διοργανώνει σήμερα κινητοποίηση, μαζί με τη δημοτική αρχή Περάματος, στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενάντια στη λειτουργία δεξαμενής πετρελαιοειδών στο χώρο των Λιπασμάτων, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση του Κόμματος υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μόλις πριν από μερικές βδομάδες, με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, «έδωσε ξεδιάντροπα άδεια παραμονής για πάντα στις δεξαμενές και στα καζάνια του θανάτου, δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία».

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική αρχή, σημειώνεται ότι «συνεχίζει να στηρίζει και να εξωραΐζει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Στο κάλεσμα για κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, "απαιτεί να εκφραστεί η θετική απέναντι στα αιτήματά μας βούληση της κυβέρνησης".

Δεν θέλουμε άλλη "θετική βούληση" από τις κυβερνήσεις που μαυρίζουν τις ζωές μας. Σε καμία κυβέρνηση δεν δίνουμε συγχωροχάρτι. Στα σχέδια των μονοπωλίων, συνολικά στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, αντιτάσσουμε τον αγώνα μας, την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών μας».

Τονίζεται επίσης ότι τα περί «χρονοδιαγράμματος» για να φύγουν τα καζάνια, ουσιαστικά μεταθέτουν την απομάκρυνσή τους στη «Δευτέρα Παρουσία», ενώ τα περί «αυστηρών μέτρων λειτουργίας» είναι απλά ευχολόγια, την ίδια στιγμή που η καθημερινή δυσοσμία είναι ανυπόφορη.

Στον αντίποδα αυτού του εμπαιγμού, η ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλεί σε αγώνα για να σταματήσει τώρα η λειτουργία των καζανιών και να μετεγκατασταθούν, να σταματήσει η λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων και όχι μόνο των «ανενεργών». Τονίζει ότι «δημοτική αρχή και Περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί υλοποιούν κατά γράμμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σπέρνουν αυταπάτες για την πολιτική της και φορτώνουν τα καζάνια στις πλάτες του λαού».

Καλεί σε πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνεχώς διευρύνονται, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται προσανατολισμός της πάλης ενάντια στα σχέδια που μας θέλουν κακοπληρωμένους, σακατεμένους, με ζωή - λάστιχο, χωρίς ελεύθερους χώρους και χρόνο για να τους απολαύσουμε...».

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί το λαό με την πάλη του να διεκδικήσει:

-- Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της «Oil One». Μετεγκατάσταση τώρα των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. Να παρθεί πίσω το άρθρο 70 του Μεσοπρόθεσμου.

-- Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, Υγεία).

-- Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά - επιχειρηματικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org