Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΕΩΝ
Πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα της πόλης «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του πρωθυπουργού

Να καπηλευτεί τους αγώνες του πατραϊκού λαού, στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι, επιχείρησε ο πρωθυπουργός το Σάββατο
Να καπηλευτεί τους αγώνες του πατραϊκού λαού, στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι, επιχείρησε ο πρωθυπουργός το Σάββατο
«"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" του πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, στην ομιλία του στην Πάτρα, αποτελούν κοροϊδία για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας. Για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας. Για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους εμπόρους που καταστρέφονται. Για τους αγρότες που ξεκληρίζονται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πατρέων σχετικά με την κυβερνητική φιέστα που στήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, και συνεχίζει:

«Αποτελούν πρόκληση για τους 35.000 ανέργους, τις 15.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), τα χιλιάδες νοικοκυριά που κινδυνεύουν άμεσα από τους πλειστηριασμούς, τις λαϊκές οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι, επειδή η ΔΕΗ συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις διακοπές ρεύματος.

Ο πατραϊκός λαός ζει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στα βήματα των προηγούμενων. Γεύεται τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους.

Αποτελούν χοντροκομμένο ψέμα οι αναφορές του στα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Η υπογειοποίηση του τρένου σε όλη την έκταση του δήμου μας δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής του.

Οπως, επίσης, δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, γιατί με τη σύμβασή της το 2016 έδινε την έκταση στο Υπερταμείο, για να "αξιοποιηθεί" από τους επιχειρηματίες.

Πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παράταξης του κυβερνητικού κόμματος (ΡΑΠ).

Η αλήθεια είναι ότι η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, η υπογειοποίηση του τρένου, η απόδοση εκατοντάδων στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων στο λαό της Πάτρας (Νότιο Πάρκο - παραλιακή ζώνη, Κόκκινος Μύλος, Πλατανόδασος) ήταν αποτέλεσμα των αγώνων του και της αταλάντευτης διεκδίκησης της δημοτικής αρχής, την οποία οι υπηρεσίες της κυβέρνησης σύρουν στα δικαστήρια.

Οσο για το χώρο του Ριγανόκαμπου - που πριν από λίγες μέρες, ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επανέφερε τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιούν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, για να μην παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο - να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση ότι θα διαμορφωθεί από τη δημοτική αρχή σε ένα ακόμα μεγάλο πάρκο, για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Είτε το παραχωρήσουν είτε όχι.

Ο χώρος αυτός θα αποδοθεί στον πατραϊκό λαό από τη δημοτική αρχή και θα είναι... "ντάλα μεσημέρι"!».

Ρεσιτάλ υποκρισίας και κάλπικων διλημμάτων

Νωρίτερα στην κυβερνητική φιέστα που στήθηκε στην πόλη ο πρωθυπουργός επανέλαβε όλα τα «επιχειρήματα» περί καμένης γης που παρέλαβε, τα κάλπικα διλήμματα και τις ακόμα πιο κάλπικες προσδοκίες για ξέφωτα που όπου να 'ναι θα φανούν, ενώ είχε επιπλέον το θράσος να κομπάζει επιχειρώντας να οικειοποιηθεί έργα που έγιναν χάρη στους αγώνες της δημοτικής αρχής και του λαού της πόλης και βρήκαν απέναντί τους την κυβέρνηση, όπως και τους διορισμένους από αυτή οργανισμούς που τραβολογάνε τη δημοτική αρχή στα δικαστήρια.

Στην Πάτρα, όπου η φτώχεια μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε περήφανος που «αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση» και που διέθεσαν «πάνω από 3 δισ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας».

Στην πόλη με τους 35.000 ανέργους κόμπασε ότι «στη δική μας τετραετία έχουμε 350.000 νέες θέσεις εργασίας».

Προσπερνώντας τα τεράστια προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση έφεραν, ο Αλ. Τσίπρας περηφανεύτηκε για «πεπραγμένα» που αποτελούν «δείγματα γραφής» της κυβέρνησής του.

Οπως είπε, «ξέρετε τι έχουμε κάνει γι' αυτόν τον τόπο, όπως βεβαίως και για όλη την Ελλάδα. Ξέρετε ότι εδώ, στην Πάτρα, βάλαμε φρένο σε όσους σχεδίαζαν την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου σε ιδιωτικά συμφέροντα και ολοκληρώσαμε την παραχώρηση στον δήμο Πατρέων. Και σήμερα η Πάτρα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει το θαλάσσιο μέτωπό της, για να αλλάξει την εικόνα της πόλης, να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών, να αποκτήσει δηλαδή η πόλη αυτή αυτό που της αξίζει και που τόσα χρόνια η γραφειοκρατία αλλά και τα συμφέροντα της στερούσαν». «Ξέχασε», φυσικά, ότι η κυβέρνησή του έκανε πλάτες στα συμφέροντα αυτά και έβαζε εμπόδια στον αγώνα του πατραϊκού λαού, με μπροστάρη τη δημοτική αρχή, αγώνας που τελικά απέδωσε στους Πατρινούς το παραλιακό μέτωπο.

Μίλησε για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που χρηματοδότησαν έργα, ξεχνώντας να πει ότι τα ευρωενωσιακά προγράμματα χρηματοδοτούν έργα που ιεραρχεί ψηλά το κεφάλαιο για τις μπίζνες του και όχι αναγκαία για το λαό και την προστασία του από φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές.

Αναφέρθηκε ακόμα στις εργασίες υπογειοποίησης του τρένου. «Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για να φτάσει το τρένο μέχρι την Πάτρα, και θα φτάσει υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης. Η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απελευθερώνοντας την επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο», είπε, ξεχνώντας πως ούτε αυτή ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

Οσο για τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την παραχώρηση στο δήμο του Ριγανόκαμπου, μένει να φτάσει στα αυτιά του διορισμένου απ' την κυβέρνηση προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου που αρνείται το σχετικό αίτημα του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ