Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Να δώσουμε συνέχεια στη συλλογική αγωνιστική προσπάθεια για τις ανάγκες του λαού της Πάτρας

Μήνυμα νέας νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το βράδυ της Παρασκευής, με ομιλητή τον δήμαρχο της πόλης, Κ. Πελετίδη

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«(...) Τα 4,5 χρόνια αγώνα, δημιουργίας, αντιμετώπισης εκατοντάδων προβλημάτων, δεν ήταν μια μοναχική πορεία του δημάρχου, της δημοτικής αρχής, ήταν μια συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του δήμου, με το σύνολο του πατραϊκού λαού που έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα, έκανε περήφανη την πόλη μας, έλυσε ζητήματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες, διάφορους τοπικούς υποτακτικούς σε υποχώρηση από αρχικές επιλογές. Αυτό θα κάνουμε και αύριο, το σύνολο του ψηφοδελτίου μας, οι εργαζόμενοι του δήμου, ο πατραϊκός λαός θα βάλει τη σφραγίδα για να έχει μέλλον η πόλη».

Δεν ήμασταν «καλά παιδιά»

«Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του πατραϊκού λαού για επιβίωση και δουλειά (...) Με πολύ λιγότερο προσωπικό, με 60% λιγότερα χρήματα στα ταμεία του δήμου σε σύγκριση με το 2010, κρατήσαμε όρθια την πόλη. Οταν αναλάβαμε το 2014, τα δάνεια του δήμου ήταν 21,1 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα, παρά τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα, έχουμε ξοφλήσει τα μισά. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι αυτά τα χρέη δημιουργήθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές (πλην αυτή του κ. Δημαρά). Στο Καρναβάλι βρήκαμε χρέη 4,3 εκατ. ευρώ, όπως και άλλο 1 εκατομμύριο σε οργανισμούς και στο δήμο τα οποία ξοφλήσαμε. Για να λειτουργήσει ο δήμος κάναμε το ένα ευρώ δέκα.


Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά της κυβερνητικής εξουσίας και των επιχειρηματικών ομίλων (...) Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν ήμασταν παρατηρητές, δεν λέγαμε ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Οτι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η κυβέρνηση για τα γενικά. Μπήκαμε μπροστά για τη δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού. Τους χαλάσαμε την πιάτσα, εδώ και πανελλαδικά.

Πήραμε μέτρα για ουσιαστική κατάργηση πληρωμής των παρκόμετρων. Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς σε όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 23%. Επιπλέον μέτρα απαλλαγής ή μείωσής τους σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πολύτεκνοι. Για το 2018 αυτό αφορούσε πάνω από 3.500 οικογένειες. Στα μέτρα αυτά εντάχθηκαν και οι δικαιούχοι του "Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης". Ιδια είναι και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, όπου 6.000 οικογένειες εντάχθηκαν στο μειωμένο τιμολόγιο.

Με τον πατραϊκό λαό διεκδικητή και τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές πετύχαμε νίκες

Με τον πατραϊκό λαό διεκδικητή πετύχαμε νίκες. Χάρη σε αυτούς τους αγώνες η παραλιακή ζώνη παραχωρήθηκε στο δήμο (...) Με τους εργαζόμενους του δήμου μας πρωταγωνιστές και δημιουργούς, με τη δουλειά και το μεράκι τους, πραγματοποιήθηκαν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.


(...) Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη συμβολή που είχαν στο έργο που έγινε οι εργαζόμενοι οχταμηνίτες, που αμειβόντουσαν με 495 ευρώ, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν έμπρακτα τι μπορεί να κάνει ο δήμος όταν έχει εργαζόμενους. Δυστυχώς, ενώ έχουμε 35.000 ανέργους, το σύστημα τους θεωρεί έξοδο και τους δίνει ζωή μόνο για οχτώ μήνες και με μισθούς δούλου. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτήν την πολιτική πραγματικότητα και να υπάρχει μόνιμη δουλειά για όλους.

(...) Στην πόλη μας γίνεται ένα έργο πρωτόγνωρο, που δεν είναι μακέτες. Ο,τι παλεύαμε να γίνει στην πόλη μας εδώ και 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη. Εχουμε μπει ολοταχώς στο δρόμο υλοποίησης έργων 200 εκατομμυρίων ευρώ. Εργα, των οποίων οι μελέτες έγιναν από τους εργαζόμενους του δήμου. Πέρασαν οι εποχές που δινόντουσαν εκατομμύρια για μελέτες και έργα μηδέν.

(...) Είναι απαραίτητο και απαιτούμε την πρόσληψη 1.000 εργαζομένων στο δήμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις σημερινές μας ανάγκες και αυτές που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των παραπάνω έργων. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο αντίπαλός μας υπηρετεί την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους

Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται σαν σωτήρες, έρχονται από το παρελθόν, τους γνωρίζει ο πατραϊκός λαός. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, τάζουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", υπόσχονται ότι θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα!

Μιλούν συνεχώς για ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερος όρος. Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν διαφορετικά κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα. Αρα πρέπει να αναρωτηθούμε από ποιον γίνεται η ανάπτυξη και ποιον ωφελεί. Σήμερα έχουμε "ανάπτυξη" που συμφέρει τους λίγους, που συγκεντρώνει τον πλούτο σε όλο και πιο λίγα χέρια. Αυτή είναι και η αιτία για τα βάσανα του λαού μας, την ανεργία και τη φτώχεια.

(...) Το ότι πολιτικά ο αντίπαλός μας υπηρετεί την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους δεν το κρύβει (...) Την παραλιακή ζώνη και το Νότιο Πάρκο, που με τους αγώνες του πατραϊκού λαού αποδόθηκε στο δήμο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του, δηλώνει ότι θα το εκμεταλλεύονται μεγαλοεπιχειρηματίες, άρα ο πατραϊκός λαός από αφεντικό θα γίνει πελάτης. Στο επίκεντρο των προεκλογικών εξαγγελιών του είναι η παράδοση της δημοτικής περιουσίας και των υπηρεσιών του δήμου στους ιδιώτες. Ετσι μας λέει πως θα έρθει η "ανάπτυξη". Από τις θέσεις ευθύνης ποτέ δεν διαφώνησε με την πολιτική που θέλει για κάθε πέντε εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτούνται από το δήμο, να προσλαμβάνεται ένας. Αυτό θα διαλύσει το δήμο, όλες του οι υπηρεσίες θα παραδοθούν σε μεγαλοεργολάβους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Αποδέχεται, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, την εγκατάσταση μιας πυριτιδαποθήκης στην καρδιά των νότιων συνοικιών της πόλης μας, με δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου, αδιαφορώντας για τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του λαού.

Δεν εναντιώθηκε στην επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής που θα διχοτομούσε την Πάτρα γιατί θα χάναμε δήθεν το "τρένο της ανάπτυξης".

Τα οικονομικά συμφέροντα αδημονούν να διαχειριστούν τις υποδομές και λειτουργίες του δήμου και θα κάνουν φυσικά τα πάντα για να το πετύχουν. Δεν μπορούν να ανεχτούν μια δημοτική αρχή που φυλάει σαν Κέρβερος και το τελευταίο ευρώ του πατραϊκού λαού.

(...) Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν τον εγκαταλείπουμε. Δεν πιστεύουμε ότι η Πάτρα θα γίνει η όαση μέσα στην έρημο του αστικού συστήματος, αλλά δώσαμε και δίνουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση, θάρρος, ελπίδα (...) Δυναμώσαμε τον αγώνα ενάντια στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια, στις επιχειρηματικές αλυσίδες που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο διάβα τους.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές διασφαλίζουμε τη νίκη του πατραϊκού λαού

«(...) Φίλες και φίλοι. Μπορούμε να συμπορευτούμε. Δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση, αρκεί να πατάμε σε στέρεη βάση κατανοώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία που παράγει τον πλούτο της χώρας, της πόλης μας, χάνει, γιατί τον εκμεταλλεύονται και κερδίζουν οι λίγοι.

Ζητούμε να είμαστε και πάλι η δημοτική αρχή της πόλης μας. Γιατί εναντιωθήκαμε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει το λαό. Για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα κατά της ανεργίας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Για να συνεχιστεί η πολιτική που δίνει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες (...)

Γιατί αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Γιατί βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη που βρέθηκε στο σκοτάδι από τις διακοπές της ΔΕΗ, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών η παραλιακή ζώνη.

Γιατί διεκδικούμε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν στους επιχειρηματίες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, η δημοτική περιουσία, η παραλιακή ζώνη.

(...) Αναδεικνύουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δημοτική αρχή. Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές διασφαλίζουμε τη νίκη του πατραϊκού λαού. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο, να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε μαζί με τον λαό για τα συμφέροντά του(2023-09-16 00:00:00.0)
Πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα της πόλης «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του πρωθυπουργού(2019-04-23 00:00:00.0)
Εχουμε διαλέξει μετερίζι, είμαστε με τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες τους(2019-02-09 00:00:00.0)
Σημαντική λαϊκή κατάκτηση η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης(2018-07-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα στο λαό της πόλης να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη 6 Φλεβάρη(2018-02-02 00:00:00.0)
Παρουσίασε απολογισμό έργων και δράσεων(2016-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ