Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προσβολή προς τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Σε μια άνευ προηγουμένου προσβολή από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, τόσο προς τους 24 νεκρούς του περασμένου Νοέμβρη όσο και προς το λαό της Μάνδρας που παλεύει με τις λάσπες και προσπαθεί να ζήσει έχοντας βιώσει δεύτερη φορά την καταστροφή μέσα σε 8 μήνες, εξελίχθηκε η συζήτηση που έγινε με αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πρόσφατες πλημμύρες. Το θέμα μεταφέρθηκε - με τη βοήθεια του προεδρείου - στο τέλος της ημερήσιας διάταξης και «συζητήθηκε» παρουσία μόλις 17 εκ των 65 συμβούλων της περιφερειακής αρχής. Ακόμα κι αυτοί, όμως, φρόντισαν από τη μία να ειρωνεύονται, ακόμα και να αποδοκιμάζουν ομιλητές και από την άλλη να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο.

Αυτήν τη στάση των περιφερειακών συμβούλων της διοίκησης, αλλά και την απουσία της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, στηλίτευσε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, λέγοντας πως «συστηματικά προσπαθείτε να υποβαθμίσετε σοβαρά ζητήματα ώστε να εκτονωθεί η αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο. Η περιφερειάρχης στα δύσκολα κρύβεται», είπε και ζήτησε να έρθει η περιφερειάρχης, καθώς το αίτημα για τη συζήτηση ήταν να δεσμευτεί η διοίκηση για το τι μέτρα θα πάρει από αύριο για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Συνέχισε λέγοντας πως «την απλή βροχή την λέτε ακραίο καιρικό φαινόμενο» και στάθηκε και σε άλλα σημεία όπου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της πλημμύρας, όπως στις οδούς Χαμοστέρνας, Πειραιώς και στη Χαλυβουργική. Υπενθύμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας αποκαλούσε τη Μάνδρα «θωρακισμένη περιοχή», καθησυχάζοντας έτσι τον κόσμο, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Και υπογράμμισε πως «4 μήνες τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό στη Μάνδρα, ένα μηχάνημα να κάνει μιας πεντάρας έργο δεν έχει πάει ακόμα». Επισήμανε πως τα επιχειρήματα περί γραφειοκρατίας αποτελούν «καραμέλα», καθώς «όπου βολεύουν τα αφεντικά σας είσαστε αποτελεσματικοί. Στο παραλιακό μέτωπο ξεπεράσατε τις δυσκολίες σε χρόνο μηδέν», είπε.

Παράλληλα, πρότεινε να ξαναέρθει το θέμα για συζήτηση, με την παρουσία της περιφερειάρχη, ακόμα και ως μοναδικό θέμα συζήτησης, καθώς υπάρχει ανάγκη να ξανασυζητηθεί και να αποφασιστεί να προχωρήσουν άμεσα και γρήγορα τα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ