Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
«Επεσα κάτω και συνέχιζαν να με χτυπούν με μανία»

Ανατριχιαστική μαρτυρία από το θύμα της επίθεσης τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής

«

Μ... Πακιστανοί. Τι κάνεις εδώ; Φύγε από τη χώρα μας», φώναζε το τάγμα εφόδου με το... Smart, μαζί με άλλους απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, την ώρα που πέταξαν στο δρόμο τον 34χρονο Αχμέντ Σαχζάτ από το Πακιστάν, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Μενίδι.

Αυτό κατέθεσε ο μετανάστης της πρόσφατης ρατσιστικής επίθεσης, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέροντας ότι συνέχιζαν να τον χτυπούν με μανία. Για την επίθεση είπε ότι έγινε λόγω της καταγωγής του, «επειδή είμαι από το Πακιστάν και δεν θέλουν να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι έγινε για να με ληστέψουν, γιατί είχα τσάντα μαζί μου και δεν τους ένοιαξε να την πάρουν».

Ενας ηλικιωμένος άνδρας που σταμάτησε πίσω από το αυτοκίνητο των φασιστών απέτρεψε τα χειρότερα, φωνάζοντας στους δράστες, που τράπηκαν σε φυγή. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από τρεις ρατσιστικές επιθέσεις σε μία ώρα, τελικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έναν 22χρονο και ταυτοποίησαν έναν ακόμη 24χρονο. Ο 22χρονος προφυλακίστηκε, ενώ σε βάρος του 24χρονου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 34χρονος Αχμέντ Σαχζάτ, που βρίσκεται 13 χρόνια στη χώρα μας, ανέφερε ότι η προφορά των δραστών τού φαινόταν ποντιακή. Κατέθεσε συγκεκριμένα μετά τη φασιστική επίθεση τα ξημερώματα της 15ης Ιούνη: «Λίγο μετά τις 04.30, όταν και έφυγα από το σπίτι μου για να πάω για δουλειά, στη διασταύρωση της Λ. Καραμανλή με τη Δεκελείας στις Αχαρνές, όπου είχα φτάσει με το μηχανάκι μου, είδα τρία άτομα, ομοεθνείς μου, τους οποίους γνωρίζω εξ όψεως, να τρέχουν τη Δεκελείας και να στρίβουν στην Καραμανλή, και σταμάτησα για να δω τι συμβαίνει. Τότε είδα να τους ακολουθεί, στρίβοντας και αυτό στην Καραμανλή, ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart, χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΜ..., ο οδηγός του οποίου μόλις με είδε σταμάτησε και βγήκαν από μέσα μαζί με άλλον έναν άνδρα και με πλησίασαν», και συνεχίζει: «Πίστευα ότι θα μου μιλήσουν. Ο οδηγός, ο οποίος είχε κοντό μούσι, ήταν περίπου 25 - 30 χρόνων, ψηλός και αδύνατος, με έπιασε από τα χέρια και από τα ρούχα και το άλλο άτομο, ο οποίος φαινόταν ίδιας ηλικίας και σωματικής διάπλασης, άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο με μπουνιές δυνατά, ενώ ταυτόχρονα φώναζαν πολλές φορές "Μ... Πακιστανοί", "Τι κάνεις εδώ; Φύγε από τη χώρα μας".

Μετά από κάποια χτυπήματα έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και οι δύο, και τότε εμφανίστηκε κι ένα τρίτο άτομο, χωρίς να καταλάβω από πού, και του οποίου τα χαρακτηριστικά δεν πρόλαβα να δω γιατί ήμουν σε κακή κατάσταση. Πήγε να με χτυπήσει και αυτός, αλλά δεν πρόλαβε, γιατί τους φώναξε ένας ηλικιωμένος άνδρας που ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο....», κατέθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρει, «ήμουν πολύ χτυπημένος, πονούσα και έτρεχαν αίματα από το πρόσωπό μου. Τα άλλα τρία άτομα που κυνηγούσαν στην αρχή με πλησίασαν, τους ζήτησα βοήθεια και με μετέφεραν μέχρι το σπίτι μου (...) Πήρα τηλέφωνο ένα φίλο μου που έχει αυτοκίνητο και με βοήθησε να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα στο Μενίδι, όπου μου είπαν να πάω πρώτα στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ χτυπημένος και μετά να ξαναπάω σε αυτούς. Στη συνέχεια πήγαμε στο ΚΑΤ, από όπου με έστειλαν στο ΓΝΑ Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ΕΕΣ. Εκεί μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ τους ζήτησα και ιατρική βεβαίωση - γνωμάτευση, την οποία θα παραλάβω σε μια βδομάδα και θα σας τη φέρω».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ