Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση υπονομεύει την Πρόληψη και την Απεξάρτηση

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»

Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» Ηρακλείου πραγματοποίησε περιοδεία κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ και τους εργαζόμενους στη μονάδα.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού, που σήμερα αριθμεί μερικές δεκάδες για χιλιάδες συμμετέχοντες στα προγράμματά του, αριθμός πολύ αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας το μόνο που υπόσχεται είναι κάποιες ελάχιστες για τις πραγματικές ανάγκες προσλήψεις εργαζομένων με μπλοκάκια. Επιπλέον, στηλιτεύτηκε η πολιτική υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην εντατικοποίηση της εργασίας και την εργασιακή τους ανασφάλεια, αφού πολλοί από αυτούς είναι συμβασιούχοι ή με μπλοκάκι.

Στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέλυσε την πρόταση του Κόμματος για αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις δομές του ΚΕΘΕΑ, εξασφάλιση πλήρους επάρκειας σε υγειονομικό και άλλο υλικό, ανανέωση εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό των υποδομών και παροχή δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να σταματήσει το καθεστώς με μπλοκάκι που γενικεύεται με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι είναι σημαντική η κοινή δράση των εργαζομένων, των γονέων, με τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων στα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την ενίσχυση και επέκταση της Πρόληψης, των στεγνών προγραμμάτων σε όλη την Κρήτη, με διάφορες μορφές. Στη συνέχεια, σημείωσε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση στις δομές Πρόληψης και Απεξάρτησης, καθώς και τη σημασία της ανάδειξης των αιτιών της εξάπλωσης των ναρκωτικών και της ναρκω-κουλτούρας, που είναι συνυφασμένη με τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.

Επιπλέον, όσον αφορά τη λεγόμενη «θεραπευτική» χρήση της κάνναβης, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε πως δρομολογείται εκ νέου η νομιμοποίηση της χρήσης, καθώς αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση και μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα, δεν νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ