Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Πολύμορφη προετοιμασία για την κινητοποίηση της Κυριακής

Απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Απεργιακές κινητοποιήσεις με αιχμή το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας προετοιμάζουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στο Εμπόριο, την Κυριακή 24 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 24/6 στις 10.30 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι, ενώ η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στις 24/6 και στις 15/7 απευθύνουν επίσης οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενώ στην Αττική κοινή δράση και πρωτοβουλίες σχεδιάζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Την κινητοποίηση στο Εμπόριο στηρίζει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής.

Πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης

Στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης για την προετοιμασία της κινητοποίησης, έχουν σχεδιαστεί και οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

Στην Καλλιθέα, η Ενωση ΕΒΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ καλούν σήμερα, Τετάρτη, σε σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα (Πλάτωνος 24).

Κοινή σύσκεψη οργανώνεται σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., από την Ενωση ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ, στα γραφεία του τελευταίου (Πηλέως 56, ισόγειο). Την Τετάρτη 4/7 η Ενωση ΕΒΕ καλεί σε ετήσια Γενική Συνέλευση στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της (Πηλέως 56, 1ος όροφος).

Αύριο, Πέμπτη, μαζική εξόρμηση σε εμπορικούς δρόμους της Κυψέλης θα κάνουν εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι, ξεκινώντας στις 6 μ.μ., από την πλατεία.

Πικετοφορία την Παρασκευή 22/6, στις 6 μ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, θα κάνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, με αφετηρία την πλατεία Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 23/6 ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει μέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ με εξορμήσεις και περιοδείες σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Σήμερα, Τετάρτη, στις 5 μ.μ. στα Η&Μ, αύριο Πέμπτη στις 5.30 μ.μ., σε ΝΟΤΟΣ και ΑΤΤΙΚΑ και την Παρασκευή 22/6 στα καταστήματα του ομίλου ΙΝΤΙΤΕΞ. Το Σάββατο, από το πρωί προγραμματίζει πανεξόρμηση σε όλα τα καταστήματα στο κέντρο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org