Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις απέναντι στις εργοδοτικές προκλήσεις

«Ολοι στον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων και την υπογραφή ΣΣΕ».

Αυτό το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά το σωματείο τους, η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), μπροστά στην απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας στη χτεσινή συνάντηση για τη διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης, που οδήγησε στη διακοπή των συνομιλιών.

Το σωματείο καλεί με ανακοίνωσή του σε Γενική Συνέλευση, αύριο Πέμπτη, με ώρα έναρξης στη 1 μ.μ. για τους μεσημεριανούς και στις 3 μ.μ. για τους πρωινούς και τους βραδινούς.

Σε τριμερή συνάντηση που έγινε στις 12 Ιούνη στο υπουργείο Εργασίας, μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η εργοδοσία είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε συνάντηση με το Σωματείο με αντικείμενο τους όρους της ΣΣΕ. Στη σχετική συνάντηση που είχε οριστεί για χτες, όμως, οι εκπρόσωποί της εμφανίστηκαν προκλητικοί, αξιώνοντας λίγο - πολύ να προσδιορίσουν οι ίδιοι τη σύνθεση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάρκος Μπεκρής, επισημαίνει: «Η αντιπροσωπεία του Σωματείου προσήλθε στην προκαθορισμένη συνάντηση, όμως η εργοδοσία προσχηματικά και προσχεδιασμένα αμφισβήτησε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας μας. Πρόκειται για την ίδια αντιπροσωπεία με την οποία συμμετείχαμε και στην τριμερή της προηγούμενης βδομάδας, αποτελούμενη από τρία μέλη του Σωματείου, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τον νομικό μας σύμβουλο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ζήτησε την αποβολή του εκλεγμένου στη ΓΣΕΕ και διέκοψε κάθε διάλογο».

Το Σωματείο έχει ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας, ενώ καταγγέλλει πως η απαράδεκτη αυτή στάση αποδεικνύει πως η εργοδοσία δεν έχει καμιά διάθεση να τηρήσει τη δέσμευση για υπογραφή ΣΣΕ.

«Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Στη Γενική Συνέλευση θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την κλιμάκωση αυτή», τονίζει ο Μ. Μπεκρής.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μόνιμη, σταθερή δουλειά και ένταξη στα ΒΑΕ. Σύσταση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Η πόστα, δηλαδή η ομάδα εργασίας, να απαρτίζεται από 6 άτομα, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, αντί για 4 άτομα που είναι η σημερινή της σύνθεση, πράγμα που επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους εκθέτει σε συνθήκες εντατικοποίησης, κινδύνους ατυχημάτων και καταπόνηση του οργανισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ